Jubilált a Keszthelyi Kilométerek

2017. június 7. (szerda)

1372 résztvevővel jubilált a Keszthelyi Kilométerek. A 10. verseny alkalmával a szervezők több újdonsággal is készültek. Így például az indulók nevezhettek 10 és fél kilométeres távon is, azok pedig, akik 10 éve versenyeznek Keszthelyen, elnyerhették a megtisztelő „Keszthelyi Kilométerek Királya” címet. A nagy meleg megviselte ugyan a futókat, de egyetértettek abban, hogy a keszthelyi megmérettetés nagyon színvonalas versennyé vált az évek során.Közel 1400-an álltak rajtvonalhoz a pünkösdi hétvégén Keszthelyen. A 10. alkalommal szervezett Keszthelyi Kilométerek futóversenyen maratoni és félmaratoni távokban is indulhattak a résztvevők. A rajtot követően a Fő térről Gyenesdiás irányába futottak a sportolók végig a városon, ahol az út mentén a szurkolók is buzdították őket.

„Most vagyok itt először így, hogy jobban részt veszek így rajta, ha lehet így mondani. Önkéntességi munkaként vagyok itt, de van több mindenki, akinek szurkolok, és több mindenki, akivel találkoztam.” – mondta egy szurkoló, Vass Elizabeth.

A maratoni távra 163 induló vállalkozott, a leggyorsabb kevesebb, mint három óra teljesítette a 42 kilométert. 4 fős csapatváltóban is indulhattak a versenyzők, de a kevésbé bátrak a félmaratonnal is megpróbálkozhattak. A tűző nap és a közel 30 fokos meleg még a leggyakorlottabb futóknak is kihívást jelentett.

„Nagyon jól éreztem magam, igaz a meleg megviselte az embert, nem tudtunk olyan jó időt futni, mint amilyent szerettünk volna. Próbáltam már előtte is délben futni, amikor nagy meleg van, meg minden erősítő edzést arra tenni, amikor meleg van, mert tudtuk azt, hogy a meleg az, ami nagyon visszafog ilyenkor a versenyen.” – mesélte az egyik versenyző, Varga Zsolt.

A Tapolcai út végén még nagyon egyben volt a mezőny, sokak arcán még mosolyt is lehetet látni. A futók a gyenesdiási körforgalom érintésével a Toldi Miklós utcán tértek vissza Keszthelyre. A részvevők természetesen a frissen felállított óriásbetűket is érintették a Balaton parton. Sokan családostul vállalkoztak a versenyre.

„Nagyon kiválóan érkeztem magam a meleg ellenére. Igazából átestem azon a holtponton, és olyan erőt merítettem, hogy végigcsináltam. Az eredményt feljavították a fiaim, akikkel a maraton váltót futottuk.” – mondta Denkler Zsolt, aki a fiaival futott.

A 10., jubileumi verseny alkalmából több meglepetéssel is készültek a szervezők. A régi pólóban érkező versenyzők ajándék tombolajegyet kaptak, a befutókat pedig angyalkák kísérték célba az utolsó pár méteren. Azok, akik minden évben futottak, átvehették a megtisztelő, „Keszthelyi Kilométerek Királya” címet is, és szívesen emlékeztek vissza az elmúlt versenyekre.

„Egyre jobb lett. precízebb. Mindig egy kicsit fejlesztettek rajta, tanultak az előző évi hibáikból. Először, mikor végigfutottam, akkor azt mondtam, hogy soha többet, de most már nem szeretném kihagyni. Nagyon kellemes verseny lett belőle.” – mesélte egy jubiláló versenyző, Gelencsér Zoltán.

Idén egy új versenyszámban, a 10 és fél kilométeres távon is nevezhettek a résztvevők Ez a nagy rajt után startolt, és nagy népszerűségnek örvendett, 288-an vállalkoztak a teljesítésére. A szervezők azt mondják, a verseny az évek során egyre népszerűbb lett.

„Amit lehet így azért érezni, hogy szeretik. Szívesen jönnek, szívesen vannak itt. Ez a 10 éves jubileum arról szólt, hogy mindenki átgondolja, hogy milyen élményei voltak itt Keszthelyen, és, hogy milyen versenyszámot futott, hogy sikerült neki, és úgy látom, ez nagyon szépen összejött.” – tájékoztatott Bedő Beáta, a megmérettetés főszervezője.

Természetesen idén sem maradtak el a gyerekversenyen, szombaton kicsik és nagyok is rajtvonalhoz álltak a Fő téren. A 2,5 és 5 kilométeres sprintek útvonala a Kossuth utcán haladt a Balaton partra.

Forrás:Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8011/jubilalt-a-keszthelyi-kilometerek/