Jubilált a Legendás koncertek

2021. november 29. (hétfő)

A Queen, a Kraftwerk és Michael Jackson koncertfelvételeit is láthatta a közönség az elmúlt közel két évben. 2020 januárjában indult útjára a Legendás koncertek programsorozat a Balaton Színházban. A rendezvény koncepciója, hogy havonta egyszer ikonikus zenekarok fellépéseiről készült filmeket mutatnak be a közönségnek. Decemberben az ünnephez igazodva Andrea Bocelli dalai csendülnek majd fel.

A Metallicával ünnepelte 10. vetítését a Legendás koncertek programsorozat. A rendezvény még 2020 januárjában indult útjára, a koncepció az volt, hogy minden hónap utolsó szerdáján különböző ikonikus zenekarok koncertfelvételeit vetítik le a közönségnek. A pandémia miatt azonban többször is elmaradt a program, így októberben került sor a jubileumi alkalomra. A rendezvényt mintegy 30-40-en látogatják rendszeresen, a programsorozaton nem csak a rockzene, hanem más műfajok is helyet kapnak.

„Nemrég volt Michael Jackson, tehát a pop királyának az egyik legjobb koncertfilmjét vetítettük le, illetve azt megelőzően pedig Kraftwerk volt, tehát az elektronikus zene uttörőinek egy koncertfelvételét mutattuk be az érdeklődőknek. Ez a jövőben is így lesz. Tehát több szálon futnak – hogyha nevezhetem így – a koncertfilm vetítések. Nyilván van a klasszikus rockzenei irány, a bluesra is majd ki fogunk térni, az elektronikus úton is folytatni fogjuk a vetítéseket. A Kraftwerk után jövőre például egy Jeanne Michelle Jarre koncertfilmet fogunk levetíteni.” – mondta Sáringer-Kenyeres Marcell, a Legendás koncertek ötletgazdája és moderátora.

A novemberi vetítésen a Green Day koncertjét láthatta és hallhatta a közönség. A Balaton Színház nagytermében olyanok is helyet foglaltak, akiknek élőben is volt lehetőségük részt venni egy-egy legendás fellépésen. Sáringer-Kenyeres Marcell elmondta, amíg a járványhelyzet engedi, minden hónapban megtartják a programot. Decemberben az ünnepekre való tekintettel korábban lesz a vetítést, 15-én Andrea Bocelli és David Foster karácsonyi koncertjét láthatják az érdeklődők. A tervek között szerepel, hogy jövő évtől hazai zenekarok felvételeit is levetítik a színházban.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8632-jubilalt-a-legendas-koncertek