Jubiláltak a pedagógusok

2017. október 2. (hétfő)

Jubiláltak a pedagógusok
Egy rubin, két arany és két vas díszoklevelet vehettek át ma délelőtt Keszthely nyugalmazott pedagógusai. A mára már hagyománnyá vált ünnepségen köszöntik mindazokat, akik életüket a tanításnak és a gyerekek nevelésének szentelték. A jubileumi diplomák átadásával egy időben Keszthely négy pályakezdő pedagógusát is köszöntötték.
„A jó tanár szemléletet ad” – Csermely Péter gondolataival köszöntötték a díszokleveles pedagógusokat pénteken. Keszthelyen immár hagyomány, hogy a város elöljárói köszöntik mindazokat, akik 65, 60 vagy 50 évvel ezelőtt kezdték a pályájukat. Szőnyi Jánosné Debrecenben diplomázott, majd többek között Zalaapátiban, Balatonszentgyörgyön és Zalacsányban is tanított 1981-es nyugdíjazásáig. A matematika szakos pedagógus rubin diplomát vehetett át.

„Nagyon szerettem tanítani, a gyerekek is szerettek, úgyhogy én csak jót tudok mondani a gyerekekről is. 10 évig Zalacsányban voltam, de azelőtt is sokfele tanítottam, de mindenhol szerettek, és én is szerettem mindig.” – mondta a nyugalmazott pedagógus.

Az ünnepségen vas diplomát vehetett át Varga Lászlóné, aki 1966-tól nyugdíjazásáig a hévízi Illyés Gyula Általános Iskolában tanított. Szintén vas oklevéllel ismerték el Lakos Zoltánt, aki 11 éven át oktatta a Zöldmező utcai iskola diákjait. Arany díszoklevelet vehetett át Kiss Győzőné, a Csokonai, a Vajda János Gimnázium és a Műszaki Szakközépiskola egykori oktatója. Szintén arany oklevélben részesült az Egry iskola nyugalmazott pedagógusa, Kovács Józsefné. Az egybegyűlteket Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere is köszöntötte. Hangsúlyozta, azok a pedagógusok, akik egész életüket a tanításnak szentelték, megérdemlik a megbecsülést, a tiszteletet és a szeretetet.

„Életünk meghatározó személyiségei azok a pedagógusok, akik bennünket oktattak, neveltek, tanítottak. Mint a város mostani polgármestere, évről-évre köszönetet kívánok nekik mondani, a díszdiplomás pedagógusoknak, hogy ilyen sokat tettek értünk, a szüleinkért és a gyerekeinkért. A frissen kezdett pedagógusoknak pedig gazdag életpályát szoktam kívánni, és előre is köszönetet mondok, hogy az elődeik hagyományai szerint nagyon jó oktató-nevelő munkát fognak folytatni a településünkön.” – emelte ki a polgármester.

A nyugalmazott tanárok köszöntése mellett hagyomány Keszthelyen, hogy a pályakezdő pedagógusok is esküt tesznek. Idén négy új oktató kezdte meg munkáját a városban, mindannyian a Zöldmező utcai iskolában.

„Én ebben a kiteljesedésemet várom. Azért jelentkeztem pedagógusnak, mert szeretek az emberekkel foglalkozni, és ezt egy segítő szakmának gondolom, különösen a gyógypedagógiát.” – tájékoztatott Gróf Alexandra, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI pedagógusa.

Az ünnepélyes eskütétel után a pályakezdő pedagógusok aláírásukkal is hitelesítették fogadalmukat. Az ünnepelteket és a megjelenteket a Festetics György Zeneiskola diákjai műsorral köszöntötték.

Forrás: Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8247/jubilaltak-a-pedagogusok/