Jubileumi szalagtűzés

2019. január 15. (kedd)

Az Asbóth Sándor Szakgimnázium 50. szalagavatóját tartották meg a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központban. A jubileumi évben nyolc osztály közel 140 diákja kapta meg a szimbolikus jelentőségű szalagokat. Az ünnepségen a végzősök táncos-zenés produkciókkal kápráztatták el a jelenlévőket.
Idén nyolc osztály közel 140 diákjára tűzhettek szalagot osztályfőnökeik az Asbóthban. Az iskola vezetése megkérte a tanulókat, viseljék büszkén a textildarabokat, mutatva jelentését, miszerint kemény tanulás árán bármit el lehet érni. A fiatalok számára érzelemmel teli volt az esemény, sokakban idéződtek fel a négy év alatt megélt fontosabb állomások, például az iskola választása is.

„Azért választottam az Asbóth iskolát, mert nagyon sok ágazat indult és nagyon megfogott a szépészeti szak és kozmetikusként tanulok és igazából a Szakmák éjszakáján voltam és ott minden megfogott. Rugalmasak a tanárok, tényleg mindenben segítenek és kozmetikusként szeretnék tovább tanulni és abban is szeretnék dolgozni.” – mondta el Ebedli Ramóna 12. osztályos tanuló.

A végzősök közül sokaknak már a jövőjüket illetően is határozott elképzelésük van. Többen szeretnének tovább tanulni, gyarapítani az Asbóthban megszerzett tudást.

„Mivel megfelelő volt a felkészítés, megpróbálkozok a Kaposvári Egyetemre való jelentkezéssel. Ez a Pécsi Tudományegyetemnek egy kihelyezett szaka és remélem fel is vesznek.” – osztotta meg terveit Németh Dominik.

Köszöntőjében Csótár András igazgató kiemelte, Zala megye legsokszínűbb oktatási intézménye az Asbóth, ahonnan az elmúlt 50 évben sikeres szakemberek kerültek ki. A képzés eredményességét mutatja, hogy a most utolsó éves diákok között is többen diadalmaskodtak a Szakmák Európa Bajnokságán, a szakmai világbajnokságon és további országos és nemzetközi versenyeken. A tagintézmény vezető hozzátette, bár ünnepségre gyűltek össze, fel kell hívni az utolsó évesek figyelmét, hogy nagy kihívás elé néznek az elkövetkezendő időszakban.

„Iskolánk életében talán az egyik legszebb ünnep a szalagavató. Még nem zárja le a diákéveket, de azért rávilágít arra, hogy azok a könnyed, fiatalos évek, azok elmúlnak és közeleg a felnőtt élet, amikor már önálló döntéseket kell meghozni, amikor már felelősségteljesen kell tudni cselekedni.” – fogalmazott az igazgtó.

Az ünnepségen a hagyományokhoz híven a végzős osztályok képviselői különböző műsorokat adtak elő. A 12.a osztályos lányok a régi idők nagy slágereire mutattak be egy modern tánc koreográfiát, de részese lehetett a közönség a rendészeti osztály bemutatkozó előadásának is. A dráma csoport is készült az eseményre, akik az erre az alkalomra írt Diák című darabot prezentálták. Az ünnepségen angol és bécsi keringőt is bemutattak a végzősök.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9378/jubileumi-szalagtuzes/?fbclid=IwAR1TRGE7ZjzpqWAmnq7Y3-aej1S0nO9quWjO8jOGujOwBc_yApi3jdRZLfE