Juniálist rendezett a Helikon Liget Egyesület

2024. június 11. (kedd)
KesztHelyi identitás

Juniálisra várták a családokat az Erzsébet-ligetben. A szombati programot a Helikon Liget Egyesület szervezte. A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont. Az épület a hétvégihez hasonló közösségi programok színhelye lehet, de a kerékpárosok kedvelt pihenőhelye is.

Muzsikától és gyerekzsivajtól volt hangos az Erzsébet-liget. A juniálist a gyerekekre és a családokra hangolva szervezte meg a Helikon Liget Egyesület. Varázshangok játszóház és interaktív zenés foglalkozás is volt.

„Azért jöttünk ide, mert az édesapámat látogatjuk Keszthelyen, itt lakik a közelben és ő nagy örömmel újságolta, hogy van ez a lehetőség, úgyhogy ide eljöttünk és más családokkal jó egy kicsit beszélgetni, kapcsolódni. A gyerekek jól érzik magukat, úgyhogy örülünk neki.”

Kisebb gyereknappal ért fel a rendezvény. Meghódíthatták a gyerekek a tűzoltóautót, de megismerkedhettek a Keszthelyi Vízimentőkkel is és ugrálóvár is volt. Virslivel, fagylalttal és limonádéval kínálták a vendégeket, a felnőttek pedig csapról kapták a hideg sört. A Helikon Liget Egyesület vezetése szerint egyre rohanóbb életet élünk, kevés hely van, ahol összejöhetnek az emberek. Ezért fontos a közösségek felkarolása és hogy helyet adjanak a találkozásnak.

„Ez a pavilon azért készült, hogy ilyen közösségi rendezvényeknek a színtere lehessen. Meg lehet nézni, a környezet teljesen megfelel az ilyen rendezvényeknek, a park, az árnyékot adó épület, vidám gyerekek – ezért készült az építmény. A másik funkciója: egy nagyon forgalmas kerékpárút mellett fekszik. A kerékpárosok tavasztól késő őszig nagyon sokat használják ezt a városon átvezető kerékpárutat. Itt megpihenhetnek, leülhetnek, árnyékba tudnak vonulni.”

A pavilont a Helikon Liget Egyesület pályázat forrásából és az önkormányzat támogatásával építette meg. Tavaly szeptemberben adták át. Úgy gondolták, hogy az első rendezvényükkel a gyerekeket, családokat célozzák meg. A programot hagyományteremtő szándékkal hívták életre.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek