Junior ökölvívó bajnokság

2015. augusztus 18. (kedd)

Vasárnap kezdődött a női ifjúsági és junior ökölvívó Európa-bajnokság Keszthelyen. Több mint kétszáz versenyző érkezett a városba huszonöt országból. A hétvégéig tartó program során összesen huszonöt ország képviselteti magát. A rendezvénynek a Csány-Szendrey ÁMK ad otthont.

A Magyar Ökölvívó Szövetség célja a hazai rendezéssel az, hogy segítsen kiemelkedni azoknak a versenyzőknek, akik közül 2020-ra már olimpiai kvalifikációt is szerezhetnek néhányan. A keszthelyi helyszín kiválóan alkalmas a rendezvény lebonyolítására.

Az eddigi öt női ifjúsági és junior Európa-bajnokságon összesen tizennégy magyar érem született, de ebből egyik sem arany. A jelenlegi csapatban többen is esélyesek lehetnek az első magyar aranyra, hiszen öt olyan versenyző is tagja a kereteknek, akik tavaly, illetve idén már bizonyították rátermettségüket, felkészültségüket.

Ha minden sikerül, két korcsoportban két-két érmet szeretnének szerezni. Tavaly az ifjúságiban Szokol Fanni hozott el bronzot, az idén aranyra számít. A ringbe lépő lányok között több is akad, aki élete első nemzetközi mérkőzésén vesz részt. Junior kategóriában például Károlyi Gabriella és Petrovics Gabriella.

A remények szerint a keszthelyi női ifjúsági és junior ökölvívó Európa-bajnokság után néhány leendő olimpiai bajnokot és érmest is megismerhet majd a nagyközönség.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)