Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

2011. május 30. (hétfő)

Koncertek és térzene, székely díszkapu felavatása, lengyel és erdélyi vendégek látogatása, EU-elnökségi stafétaátadás és futóverseny. Keszthely idén is méltó módon ünnepli a város napját.

Szombaton, a trianoni békediktátum évfordulójához méltón, visszafogott ünneplésre készül a város. Szentmisével indul a nap, melyet a lengyel vendég-fúvósok térzenéje követ, és nem maradhat el a tértextilek felavatása sem, melyek minden nyáron díszbe öltöztetik a sétálóutcát. A hagyományok szerint a képviselőtestületi ülésen, ünnepélyes keretek között kerül sor az önkormányzat által alapított városi díjak és kitüntetések átadására. Az ülésen Stary Sacz és Keszthely város polgármestere az eddigi baráti együttműködést megerősítve testvérvárosi szerződést ír alá. Annak alkalmából, hogy az EU soros elnökségében Lengyelország követi a magyarokat, a két polgármester részvételével vasárnap egy jelképes átadási ceremóniára kerül sor a Balaton-parton.

Június 4-én délután fél 5-kor minden méltón emlékezni kívánót vár az önkormányzat a trianoni békediktátum évfordulójára rendezett megemlékezésre a Helikon parkba. Az emlékünnepség keretében avatják fel a park Erzsébet királyné utcai bejáratánál felállított, civil összefogással és lakossági adományok segítésével elkészült székely motívumos díszkaput. A ceremóniára Keszthely erdélyi testvérvárosából, Székelyudvarhelyről is érkeznek vendégek.
Szombat este a Helikon Kórus ad koncertet a Balaton Színházban.

Vasárnap kiállítás-megnyitóval, térzenével, Marót Viki és zenekara koncertjével és Balaton-parti utcabállal kedveskedik a város minden érdeklődőnek.

Idén is a rendezvénysorozat részét képezi két sportesemény: Keszthely város sakkbajnoksága zajlik szombaton a Festetics kastélyban, vasárnap pedig a város utcáit a negyedik alkalommal megrendezett Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton utcai futóverseny résztvevői és szurkolói veszik birtokukba.

A Balatoni Hajózási Zrt. ismét felajánlja speciális városnapi kedvezményét a keszthelyieknek: minden helyi lakost féláron várnak sétahajózásra június 5-én.

RÉSZLETES PROGRAM