Júniusban már vendégeket szeretnének fogadni a Helikon Hotelben

2021. december 6. (hétfő)

A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad a munkálatokkal a Helikon hotelben. Több mint 12 ezer négyzetméteren, 250 ember dolgozik naponta. A külső nyílászárókat már beépítették és van, ahol a homlokzat is csak a színezésre vár. Az építők egy közönség- és családbarát létesítményt kívánnak létrehozni.

A Helikon Hotel Balaton felőli homlokzatát már előkészítették a színezésre. Kedvező időjárás esetén akár idén elvégezhetik a munkát és utána az állványt is elbonthatják. A fehér, csillogó homlokzat különleges látványt nyújt majd a nyugati medencében.

A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad. Van olyan nap, amikor 250 munkás dolgozik a szállodán. A homlokzati nyílászárók 90 százalékát beépítették, be tudták zárni az épületet, így egy belső temperálással ideális hőmérsékletet tudnak biztosítani a belső munkafolyamatoknak. Nagy mennyiségű építőanyagot tároltak be, illetve kötöttek le a forgalmazóknál, hogy az esetleges anyaghiány, vagy drágulás ne nehezítse a kivitelezést.

A szobákban jelenleg a falak zárása, gipszkarton- és villanyszerelés zajlik. 8 lakószinten 176 szobát létesítenek, mindegyik erkélye továbbra is a Balatonra néz. Lesz olyan helyiség, melyben a fürdőkádból is gyönyörködni lehet a balatoni panorámában.

Boros Bálint létesítményfeleleős, West Hungária Bau Kft.: „Napokba fogjuk elkészíteni a mintaszobát, amit majd a megrendelő megnéz és reméljük, hogy jóváhagy és akkor elkezdődhet a nagyüzemi gyártása a bútoroknak és készülhetünk a tapéták, szőnyegek rendelésére. Ezzel egyidejűleg megtörténik a fürdőszobáknak a bemutatása is és ha ott is zöld lámpát kapunk, akkor elkezdjük gőzerővel burkolni a 176 fürdőszobát.”

Az 1971-ben megnyitott épület jellegét megőrzik. Egyedül a trófeabíráló épületet bontották el, ennek helyén létesítik a konferenciaközpontot. A wellness-részleg egy fél szinttel bővült. Az új teraszon merülőmedence és jakuzzi is lesz, ahonnét páratlan balatoni panoráma nyílik majd a fürdőzőknek. Jelenleg a kisebb medencék, jakuzzik vasszerelése és az élménytechnológia építése történik. A nagymedencében sodrófolyosó is lesz, de gőzkabin, többféle szauna és masszázsszoba is szolgálja majd a leendő vendégeket. A kivitelező egy modern szállodát épít, minőségi építőanyagokkal.

„Maga a dizájnba a hotel is egy modernebb vonulatot fog képviselni. Modern anyagok, a bútorzat is hozzá fog idomulni természetesen. Próbálunk egy nem rideg, nagyon modern, letisztult hotelt csinálni. Tényleg azt mondom, hogy egy közönségbarát és családbarát, a szemnek is kellemes látványt fog nyújtani. Szerintem ez egy szép szálloda lesz és Keszthelynek nagyon szüksége lesz rá, hogy itt felpezsdüljön az élet” – mondta televíziónknak a létesítményért felelő Boros Bálint.

A munkálatok tíz szinten, több mint 12 ezer négyzetméteren zajlanak. Szőnyeggel 8 ezer, hidegburkolattal 6 ezer négyzetmétert borítanak majd be. A recepció a korábbival megegyező helyen lesz. A tetőszigetelés megtörtént, most építik a tetőre kerülő géptartó szerkezeteket. A kivitelező jövő év elején kezdi meg a külső közművesítést, a parkoló- és útépítési munkálatokat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8647-juniusban-mar-vendegeket-szeretnenek-fogadni-a-helikon-hotelben