Kalandos könyvtártúra

2017. október 10. (kedd)

Kalandos könyvtártúra

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár a kezdetektől bekapcsolódott. Minden évben egy hetes programokkal várják ilyenkor az olvasókat. Könyves vasárnapon pedig ingyenes szolgáltatásokat vehetnek igénybe akik betérnek a könyvtárba. Három éve a legizgalmasabb program a kalandos könyvtártúra ,ahol az olvasni szerető diákok vehetnek részt.
A gyermekkönyvtár vezetője, Magyar Szilvia segített a könyvtári kalandtúra résztvevőinek a feladatok megismerésében. Egymás nevének megjegyzésével, sorolásával próbáltak ismerkedni azok a diákok akik részesei lehettek az idei késő estig tartó programnak a Fejér György Városi Könyvtárban. Tizenkilencen voltak, mindannyian jutalomként kapták a lehetőséget. Ők olvastak legtöbbet az elmúlt évben.

Az ismerkedést követően már lámpával, sötétben folytatódott a vetélkedés. A könyvtár bemutatása után a csapatok könyvek, könyvtári események után kutattak.

Varga Dorka és Fülöp Mira is egy csapatot alkottak. Ügyesen dolgoztak, bár a feladatok nem voltak egyszerűek. A diákoknak a felnőtt könyvtárban helyismeretük sem volt. A csapatmunka, a közös gondolkodás, az ismeretek jó felhasználása és a gyorsaság nagyon fontos volt. Néhol azonban adódtak nehézségek.

A könyvekből előkerültek elrejtett betűk is. Amit a gyerekek összeraktak és egy olvasásra buzdító jelmondatot kaptak. Az est folyamán előadást is hallgathattak a csillagokról. Gyorsan elrepült az idő a kalandos program részvevői sajnálták, hogy nem alhatnak a könyvtárban.

Könyves vasárnapon is nyitva volt a könyvtárak kapuja. Ingyenes szolgáltatással várták a betérőket. Sokan éltek a vasárnapi nyitvatartással. A Könyves vasárnapon 253 látogatója volt a két keszthelyi könyvtárnak, 211 új olvasó iratkozott be és 24 főnek engedték el a megbocsátás napján a késedelmi pótlékot.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8265/kalandos-konyvtartura/