Karácsonyi csillag jelent meg az alkotásokon

2023. december 16. (szombat)
KesztHelyi identitás

Több, mint száznyolcvan rajz érkezett a gyerekektől a Család és Gyermekjóléti Központ pályázatára. A témát, – a ünnep közeledtére való tekintettel – a karácsonyi csillag adta. A városi könyvtárban ünnepség keretében hirdették ki az eredményeket.

Énekszóval kezdődött a Karácsonyi csillag című rajzpályázat díjkiosztója. A képek többféleképpen közelítették meg az adott témát, a csillagot. Voltak olyan szimbólumok, melyek szinte minden alkotások szerepeltek
Rauch Nóra is nevezett a pályázatra. Ő a talpig díszbe öltöztetett és csillagokkal körberagyogott karácsonyfa mellett saját magukat is papírra vetette.
Jakabfi László, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta, a rajzverseny célja nem a képek művészeti elbírálása elsősorban, hanem a gyermekek alkotásra való motiválása, valamint a díjkiosztón egy közösségi élmény megtapasztalása.

„A rajzversenynek az a célja, hogy minél több fiatalhoz eljuthassunk és minél több gyereknek élményt adhassunk azzal, hogy egy offline világban is megláthatóak lesznek azok a képek, amiket ők készítettek. Minden évben van valamilyen téma, amire felfűzzük ezt a dolgot, idén a karácsonyi csillag volt az amit kértünk, hogy mindenkinek szerepeljen a képén. És hát a legnagyobb célja az, hogy együtt lehessünk közösen, még az ünnepek előtt, kicsit kötetlenebb formában, és hogy a gyerekeknek azt az élmény tudjuk adni, hogy ők láthatóvá válnak a képük által.”

A pályázat népszerűsítése 100%-ban önkéntes alapon történik. Idén a járásban minden egyes oktatási intézmény bekapcsolódott, mindenhonnan érkeztek be rajzok. Keszthely város önkormányzata nagyon büszke az itt elért eredményekre.

„Mindig öröm gyerekek közé jönni, különösen ilyen sok kis gyerek közé. Advent pedig egy különleges alkalom, egy olyan rajzverseny alkalmából, amikor nagyon sokan, több mint 180-an pályáztak, a karácsonyi csillag témába 1-1 rajzzal, 1-1 munkával. Ennek a díjkiosztóján vagyunk itt, csillognak a gyermekszemek, mindegyik várakozással teli. Gratulálok a Családsegítő és Gyermekjóléti központ munkatársainak, hogy most már harmadik alkalommal sikerült ezt egyre sikeresebben megszervezni.” nyilatkozta Vozár Péterné, alpolgármester.

A versenyen több különdíjat is hirdettek. A kategóriákon belül az első három helyezett  olyan ajándékokat kapott, amikkel folytathatják az alkotó folyamatot. A rajzokból készült kiállítás december 29-ig a könyvtár olvasótermében látható.

Pelikán Péter – Keszthelyi Tv

Képek