“Karácsonyi csodák” – a gyermekek szemével

2021. december 21. (kedd)

“Karácsonyi csodák” címmel hirdetett rajzversenyt a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ. A pályázatra óvodások és általános iskolások jelentkezhettek. A verseny lezárult, a résztvevő gyermekek szerdán tudhatták meg az eredményt és vehették át jutalmukat. Negyvennégy gyermek jelentkezett a felhívásra.

Ötvenöt rajz érkezett a “Karácsonyi csodák” címmel meghirdetett rajzpályázatra. A Fejér György Városi Könyvtárban az eredményhirdetés során mindegyiket megcsodálhatta a közönség. Köztük volt Bíró Laura alkotása is. „Egy fenyőfát rajzoltam – anyával, apával, meg velem, meg sok ajándékkal” – mondta el a kislány.

A rajzpályázatot a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ az adventi időszak kezdetén hirdette meg óvodás és kisiskolás gyermekek számára. A témamegjelölés egyértelműen az ünnepkör volt. A pályázóknak azt a feladatot adták, hogy tetszőleges technikával vessék papírra, számukra mit jelent az advent, a karácsony, a szeretet.

A kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetést a Festetics György Zeneiskola növendékei színesítették műsorukkal. A Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Varga Veronika úgy látja: a pályázat elérte a kitűzőtt célt: „Ráhangolódhassanak a gyerekek az adventi időszakban a közeledő karácsonyi ünnepek hangulatára, hogy egy picit átgondolhassák, hogy mit jelent nekik a karácsony, hogy rajzolás közben felidézhessék az ünnephez kapcsolódó jó érzéseiket. 55 kis alkotás érkezett be hozzánk. Nem csak keszthelyi intézményekből, hanem kisebb településekről is: Reziből, Zalaapátiból, Zalacsányból. Ezeket a kis rajzpályázatokat zsűri értékelte.”

A zsűri a központ óvodai-iskolai szociális segítőiből állt. A rajzokat korosztályonként értékelték és első, második, harmadik helyezéseket, valamint különdíjakat osztottak ki. Külön értékelték az egyedi technikával dolgozó gyermekeket is. Arra is figyeltek, hogy minden pályázó kapjon ajándékot.

A rendezvényen részt vett az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke is. Csótár András úgy fogalmazott: a gyerekek őszinték, a szeretet nyelvén fejezik ki magukat és határtalan a kreativitásuk. Hozzátette: „Azt a karácsonyi hangulatot, azt a karácsonyvárást, amit ők a rajzaikon keresztül át tudnak adni, azt gondolom, hogy üzenetként tudjuk a város lakói számára és így a felnőttek számára is átadni. Nagyon fontosnak tartom ezt és nagy öröm is egyben. Örülök annak, hogy sok kategóriában, külön-külön a technikák alapján, külön-külön az életkor alapján is, külön díjazásban részesülnek a gyerekek.”

Az ajándékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza ajánlotta fel. A rajzok január hatodikáig tekinthetők meg a Fejér György Városi Könyvtárban.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8700-karacsonyi-csodak-a-gyermekek-szemevel