Karácsonyra készülnek az ovisok

2022. december 16. (péntek)
KesztHelyi identitás

Megérkeztek a karácsonyi ajándékok az Életfa Óvodába. A gyermekek számos dallal és verssel várták az angyalok érkezését, majd örömmel vették birtokba az új játékokat. A gyermekek betlehemes játékkal is készülnek a jövő hétre, ennek is folyamatosan zajlik a próbája. Ebben az évben is számos programon vehettek részt a kicsik.

A karácsonyfa körül énekeltek az óvodások, így várták, hogy megszólaljon az angyalok csengettyűje. Ez jelezte ugyanis, hogy a csoportszobákban jártak. A gyermekek kíváncsian mentek vissza a csoportokba, ahol nagy örömmel nyitották ki az ajándékokat. A dobozokban társasjátékokat, kiegészítőket és  játékkonyhát is találtak.

„Fésűt is hozott, hajszárítót és még mit is? Babát, hajgöndörítőt.” – sorolta Juha Janka.

Betlehemes játékra is készülnek az ovisok, amit karácsony előtt fognak bemutatni. A kicsik már nagyon izgatottak, sokat próbálnak a produkcióra. Azt is elárulták, hogy mivel kápráztatják el a közönséget.

„Táncolunk, énekelünk” – mondta el Pampetrics Milán.

Az ovisok már azt is tudják, hogy hány napot kell aludni addig, amíg otthonaikba is megérkezik a Jézuska.

„Kaptunk olyat, ami fából készült, két rénszarvas van körülötte és ott egy szív és ráírhatjuk. Van rajta egy szivacs, amivel le tudjuk törölni. Fára van ragasztva, van ott egy kréta és ma átírtuk.” – ismertette Bóka János Flórián.

Az adventre is nagyon készültek az összes óvodában. Számos történetet, verset és éneket tanítottak nekik az óvodapedagógusok.

„A gyerekek is ezt várják a legjobban a tanév során. Készítettünk velük adventi kiszsákokat, mindenkinek saját kis ajándéka volt benne és ez valójában egyfajta rendszert is képezett az adventi időszakban az életükben. Hiszen minden nap egy zsákot bontott valamelyik gyerkőcünk.” – ismertette Tamás Barbara óvodapedagógus.

Az Életfa Óvoda összes intézményébe mintegy 500 gyermek jár. Idén is számos olyan programon vehettek részt, amely az élmény mellett új ismereteket is adott nekik.

„Minden óvodánkban nagyon problémamentesen lezajlott a beszoktatás, befogadás folyamata. Valamennyi kisgyermekünk érzelemgazdagon és érzelmi biztonságban érzi magát ezekben az időszakokban már. Minden óvodában volt lehetőség arra, hogy kirándulásokon vegyenek részt a gyerekek együtt a szülőkkel, minden óvodában nagyon gazdag tevékenységekben vehetnek részt a gyerekek.” – fogalmazott Demeter Győzőné óvodavezető.

Az Életfa Óvodában a téli szünetben is tartanak ügyeletet, így a két ünnep között is van lehetőség a piciknek közösen játszani. A Tapolcai utcai tagóvoda áll a szülők rendelkezésére.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9888-karacsonyra-keszulnek-az-ovisok

Képek