Karácsonyvárás a nyugdíjasklubban

2023. december 19. (kedd)
KesztHelyi identitás

Szeretetünnepre várta tagjait a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A szervezetnél már hagyomány, hogy karácsony előtt összegyűlnek és közösen hangolódnak az ünnepre. Az idei év sikeres volt a klub életében, számos programot szerveznek, és több ünnepségen is részt vettek.

A Mikulás is megérkezett a klubba. Két angyal, valamint egy krampusz kísérte, és természetesen nem jött üres kézzel. Elsőként azokat a tagokat ajándékozta meg, akik kiemelkedő közösségi munkát végeztek az év során. Ezt követően az angyalok osztották szét jelképes ajándékait a megjelentek között. A tagok többsége szívesen jár ezekre az összejövetelekre, és vesz részt a klub különböző programjain.

„Mindenki mindenkivel nagyon jó barátságban van, mindenki tiszteli, szereti a másikat. Jól érezzük magunkat, szórakozunk, táncolunk, beszélgetünk, aktuális dolgokról beszélünk. Politikáról nem beszélünk mondjuk, de egyébként kellemes társaság nagyon. Szívesen jön mindenki, és majdnem mindig tele van. Reméljük, hogy így is marad még sokáig. Sokszor összejövünk, sok ünnepnap van.” – mondta a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub egyik tagja, Erős Árpád.

A szeretetünnepen műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek. Fellépett a klub énekkara, akik karácsonyi dallamokkal örvendeztették meg a közönséget. Ezt követően Bajzikné Panni klubtitkár saját versét olvasta fel, de több tag is készült szavalattal. A program jó lehetőséget adott arra is, hogy értékeljék az elmúlt évet, visszaemlékezzenek a számos programra és élményre, amelyeket közösen éltek át.

„Nagyon-nagyon fontos, hogy a közösséget fenntartsuk. Idősödünk, öregszünk, sokan magányosak. Ez az egyik fóruma annak, hogy közösségben legyen, akinek nincs párja például. Egyébként ez a szeretetünnep is pontosan erről szól, hogy feltöltődjön, élményekkel dúsan menjen haza, és örüljön annak, hogy ehhez a klubhoz, ehhez a közösséghez tartozik.” – emelte ki Bajzik Lajosné, a Bethlen Gábor Nyugdíja Klub titkára.

Az ünnepség résztvevői ezúttal is nagyon jól érezték magukat a nyugdíjas klub programján. Szívesen hallgatták a karácsonyi muzsikát és az ünnepet megidéző költeményeket.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek