Kárpátaljai tanulmányúton az Asbóth középiskola tanulói

2010. május 28. (péntek)

A keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium 42 szolgáltató szakmacsoportos tanulója és öt tanára az Apáczai Közalapítvány HATÁRTALANUL! Programja keretében Kárpátaljai tanulmányúton vesz részt. 2010. június 16-20. között. Az utazást az alapítvány 1 497 550 Ft-tal támogatja.

A kiutazást megelőzően HATÁRTALANUL! órát szervezünk, melynek során a kiutazókkal megismertetjük a Magyarország határain túl élő magyarság történelmi , gazdasági, kulturális és politikai múltját, jelenét, az országban élő lakosság etnikai összetételét.

A kirándulás során jelentős történelmi helyszínek meglátogatásával igyekszünk tanulóinkban az összetartozást, a nemzetek kapcsolatát tudatosítani – HATÁRTALANUL! – így Beregszász, Munkács, Ungvár, mint legnagyobb magyar ajkú településeket nézzük meg, művészettörténeti értéke miatt Nagyszőlős, Técső, Csetfalva településeket, történelmi tudatfejlesztés céljából Husztot, Szolyvát és a Vereckei-hágót keressük fel.

A pályázatunk címe: Magyar hajviseletek, történelmi emlékek, a művészetek tükrében. Mivel szolgáltató szakmacsoportos, valamint fodrász, kozmetikus tanulók vesznek részt a programon, szakmai vonatkozásban a Frizuratörténet tanulmányozása folyamatosan történik az út során. Beregszászon találkozunk a hasonló szakmát tanuló iskolásokkal, bízva egy közös kapcsolat kiépítésében.

Kapcsolódó írások:
A keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskola diákjai a Vajdaságban