Kárpátaljára viszik a könyvadományt

2019. január 17. (csütörtök)

Befejeződött a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület könyvgyűjtése.
A Jobbik helyi alapszervezete és ifjúsági tagozata, valamint más civil szervezetek mintegy 500 kötetet gyűjtöttek össze advent első vasárnapjától kezdve. Az adományokat szerdán szállították el Keszthelyről. Sajtótájékoztatóján a párt alelnöke, Gyüre Csaba elmondta, 2015-től szervez gyűjtéseket kárpátaljai magyaroknak és nagy örömmel fogadta a keszthelyi kezdeményezést. A politikus hangsúlyozta, hogy a Szovjetunió megszűnése óta a kárpátaljai magyar könyvtárak nem kaptak könyveket, így nagyon elkél a magyar nyelvű irodalom náluk.

„Keszthelyen nagyon jól sikerült a gyűjtés, több száz kötet gyűlt össze és ahogy már átnéztem, nagyon minőségi könyveket sikerült itt a csapatnak összegyűjtenie, ennek nagyon örülök. Tényleg köszönet mindenkinek, aki ebbe bármilyen módon, akár a gyűjtésbe, akár az adományozásba részt vett. Ez a beregszászi járásba fog kerülni, Kárpátalján. Ott 76 fiókkönyvtára van az ottani városi könyvtárnak és a fiókkönyvtárak között kerül majd elosztásra szükség szerint. A gyermekkönyvek pedig iskolába, illetve óvodába fognak kerülni és ezek várhatóan január végéig célba érnek, ez a szállítmány” – nyilatkozta dr. Gyüre Csaba.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9388/karpataljara-viszik-a-konyvadomanyt-/?fbclid=IwAR3oi3wCbSF1wJRwS0pxW8NCATh2vS74aL_Vuz8Ux47rdi5dPZ3iclB7Bro