Kedvezményes parkolás

2014. március 20. (csütörtök)

A belvárosi üzletek forgalmának élénkítése és az ügyintézés segítése a célja a parkolási rendelet módosításának, melynek értelmében kedvezményes lehet parkolni a belvárosban. Az Iskola utcától a Nádor utcáig terjedő szakaszon az első óra, mindössze 20 forintba kerül. A kedvezmény a szezonra nem vonatkozik, mely most rövidült: június 15-től mindössze augusztus 25-ig tart az érintett zónában.

A belváros bizonyos parkolóhelyein már az új díjszabásra figyelmeztető táblát találhatnak a jegyet váltók. A kedvezményes parkolás március 1-én lépett érvénybe, ennek fényében 20 forintos első óradíjjal meg lehet váltani a parkolójegyet, minden további óra viszont a lila övezetnek megfelelően 240 forintba kerül.

A parkolási rendelet több ponton módosult. Az érintett utcákban csak a szezonon kívül van a kedvezményes parkolás, mely június 15-től augusztus 25-ig tart. A többi parkolási övezetben nem változtak a tarifák és a szezon is hosszabban, május 15-től szeptember 15-ig tart.

Jantász Ferenc parkolás és piacüzemeltetési részlegvezető szerint eddig sokan nem vették észre a kedvezményt és nem is használták ki azt. A VÜZ Kft. egyébként bővítette a parkolóhelyek számát is a városban, hiszen megnyílt a Bem utcában a korábban sorompós parkoló.

A kedvezményes parkolási rend még nem végleges. A keszthelyi képviselő-testület január 31-ig újra napirendre veszi azt, és az addig szerzett tapasztalatok alapján mérlegelheti, hogy milyen díjszabású legyen a belvárosi parkolás.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)