Kedvezményesen strandolhatnak a keszthelyiek

2019. június 28. (péntek)

A nyári szünet beköszöntével egyre többen látogatják a strandokat. A Balaton víz hőmérséklete már megfelelő és a fürdőhelyek is felkészültek a szezonra. A bérletárak Keszthelyen a helyiek számára nem változtak, kedvezményesen vehetik igénybe a város fürdőhelyeit. A napijegyek árai a nem helyiek számára minimálisan emelkedtek a tavalyiakhoz képest. A kedvezményekkel ezek is csökkenthetőek. Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen a főszezonban tapasztalható változás.
Jól jár, aki bérlettel látogatja a strandokat. A keszthelyiek nagyon kedvezményesen fürödhetnek a város strandjain. Az egész szezonban összesen akár 1000 forintért is strandolhatnak a helyi lakosok. Ezzel a bérlettel naponta járhatnak a Libás és a Helikon strandokra a keszthelyiek. A Városi strandra, a teljes szezonra 4000 forintért válthatnak bérletet, míg mindhárom strandra a kombinált bérlet mindössze 5000 forintba kerül. A napi belépők idén 950 forintba kerül. A Helikon és a Libás strandokra 600 forintért mehetnek be a látogatók.

„Kénytelenek voltunk egy díjkorrekciót végrehajtani azoknak a belépőknek, akik nem helyi lakosként érkeznek. Egyéb szolgáltatásoknak a díjai nagymértékben megdrágultak, amik a strandüzemeltetéséhez elengedhetetlenek, ezt kénytelenek vagyunk így a belépődíjakon kompenzálni.” – mondta Csendes Antal.

A fürdőüzemeltetési részlegvezető hozzátette, érdemes előre gondolkodni, mivel ezek a díjak is módosulhatnak. Minden fürdőhelyen több lehetőség is nyílik bizonyos kedvezmények beváltására.A strandolni vágyók tehát jól teszik, ha alaposan tájékozódnak ezekről.

„Azt is tudni kell, hogy a Városi Strandnak és a két kis strandnak az árlistájában rengeteg kedvezményes lehetőség van beépítve. Csak a West-Balatonos belépési kedvezményről, ott már 30, akár 50%-os belépési kedvezményt is el lehet érni.”

A környékbeli strandokra is szívesen látogatnak el a vendégek. Az előszezon július 5-ig tart, Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon hétköznap 850 forintot kérnek el a felnőttektől, míg a hétvégén ez 900 forintra módosul. Természetesen itt is igénybe lehet venni különböző kedvezményeket. A főszezonban itt is drágulásra kell számítaniuk a strandolóknak, hasonlóan alakulnak a vonyarcvashegyi Lido Strand mostani áraihoz. Mindkét helyszínen 1000 forintot kérnek el a felnőttektől, míg a gyermekek után 500 forintot kell fizetni. A Családi belépő mindkét strandon 2500 forintba kerül, ám míg Gyenesdiáson a diákok és a nyugdíjasok 750 forintot fizetnek, addig Vonyarcvashegyen ezeknek a korosztályoknak 500 forint a belépési díj.

A környékbeli strandokon több fejlesztést is végeztek a szakemberek, hogy még szebb és jobb környezetben tudják fogadni vendégeiket az üzemeltetők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6165-kedvezmenyesen-strandolhatnak-a-keszthelyiek?fbclid=IwAR3zvlXAe1-SW7cqFcne91rhDcUCAZJI-FaGlEI0PQw7LbE_VJHG4R0Nr4o