Kéményseprőt látok, szerencsét találok

2016. január 6. (szerda)

A hagyományokhoz híven idén is kéményseprő kívánt boldog új évet a polgármesteren keresztül a keszthelyieknek. Már 25 éves hagyománya van a városban, hogy a Lángőr 94 Kft. ügyvezetője és kéményseprője ellátogat a városházára. A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek különösen örülnek, ha az év első napjaiban megpillantanak egy kéményseprőt.

„Kéményseprőt látok, szerencsét találok!” – az ismert mondás alapján a Polgármesteri Hivatal környékén és épületében sokaknak alakulhat jól ez az esztendő. A Lángőr 94 Kft. ügyvezetője és kéményseprője látogatott el a városházára. A kéményseprő a szerencse érdekében tépett pár szálat a keféjéből. Ez a pénztárcába téve gazdagságot hoz a hiedelem szerint. A füstfaragó szerencsehozó tulajdonsága annak tudható be, hogy ahol megfordult, ott nem volt tűzeset. A városnak tavaly szerencsét hozott az előző látogatás: „Múlt évben sok szerencsét hoztak hála a jó Istennek, hiszen arról tudok beszámolni, hogy több mint 400 millió forintos plusszal fordultunk a tavalyi költségvetési év végén az idei évbe” – újságolja Ruzsics Ferenc. A polgármester hozáttette, hogy valószínűleg könnyebben tudják így összeállítani a büdzsét, de nagyon takarékosan kell azért az idén is gazdálkodni.

Az új év első munkanapján már 25 éves hagyomány a keszthelyi köszöntés. A városban is szolgáltató Lángőr 94 Kft. a megye városian keresztül kíván mindenkinek szerencsét. A társaság ügyvezetője, Szabó Tibor elmondta, hogy ilyenkor január első munkanapján azért az utcán is nagy sikere van a kéményseprőnek, mikor meglátják mindenki megfogja a gombját, igyekszik kezet fogni vele, gratulálni, a keféjéből egy szőrszálat kérni.

A keszthelyi kéményseprő még a tűzoltóságra, Hévízre és Zalaszentgrótra látogatott el és kívánt szerencsét.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)