Képzési paletta

2019. február 7. (csütörtök)

13 oktatási intézmény képzési palettájával ismerkedhettek a diákok Keszthelyen. A Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda szervezésében az ország számos felsőoktatási intézménye és a keszthelyi szakképző iskolák mutatkoztak be. Az érdeklődők nem csak az intézmények képviselőitől, hanem az ott tanuló hallgatóktól, diákoktól is képet kaphattak az iskoláról.
Széles képzési kínálattal találkozhattak az érdeklődők a Balaton Színház Simándy termében. A pályaválasztási napon nem csak a standoknál informálódhattak az adott intézmény képzéseiről a diákok, hanem előadások formájában is képet kaphattak az ott folyó munkáról. Mások mellett az ELTE is visszatérő vendége a keszthelyi felsőoktatási körképnek.

„Vagy egy ilyen több iskolát bevonó, vagy akár egy egész megyei szintű pályaválasztási napra kapunk meghívást, vagy pedig különálló intézményekbe. Itt Keszthelyen is már harmadik alkalommal vagyunk itt jelen, aminek egyébként nagyon örülünk. Azt vesszük észre, hogy mind a budapesti képzéseink, mind a szombathelyi képzéseink kifejezetten népszerűek a városban és a térségben, ami ugye nekünk nagy örömet okoz.” – tájékoztatott Balázs Dóra, az ELTE marketingkommunikációs munkatársa.

A pályaválasztási nap fontos célkitűzése, hogy az érdeklődő diákokat összekösse a rendkívül széleskörű képzési választékkal. A diákok nem csak az oktatott szakokról, hanem a kollégiumi elhelyezésről valamint az egyetemi életről is képet kaphattak. Ezek az alkalmak nagyon hasznosak mindazok számára is, akik már elkötelezték magukat magukat egy-egy szakma vagy intézmény mellett.

„Számomra nagyon hasznos volt az információ. Engem főleg a jogi karok érdekelnek, a Pécsi Egyetemre szeretnék jelentkezni szintén jogi irányzatban, és a Széchenyi Egyetemre is. Az előadások rendkívül részletesek voltak, minden hasznos információt elmondtak mind a duális képzésről, mind a kollégiumi elhelyezkedésről, felvételi követelményekről. A szervezés is tökéletes volt.” – mondta az egyik érdeklődő, Sófalvi Kitti.

A pályaválasztási napon elhangzott, napjainkban lehetetlen egy egész életre szóló szakmát választani. Mindezek mellett sok új képzési terület is van, amelyekről a pályaválasztás előtt álló diákoknak még kevés információjuk van. A megnyitón Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere kiemelte, a városban élő fiatalok és idősek számára rendkívül fontos a tapasztalatcsere, erre is lehetőséget adnak ezek a rendezvények.

„Fontos minden olyan program, minden olyan projekt, ami az iskolásokat, az iskolás korú fiatalokat segíti akár a pályaválasztásban, hiszen ez az életüknek az egyik legfontosabb eseménye, és most döntenek arról, hogy melyik irányba tervezik a továbbtanulást. Nagyon fontos a város szempontjából olyan tekintetben is, hogy a mai fiatalok, illetve a mai idősek – mint idősügyi tanácsos mondhatom, hiszen a mai rendezvénynek a fő feladata az, hogy a különböző generációk közötti együttműködést, különböző generációk együttműködését elősegítse.” – emelte ki az alpolgármester.

A rendezvényen Keszthelyről és a térségből is érkeztek diákok. A Felsőoktatási szakok mellett a keszthelyi szakképzésekről is képet kaphattak az érdeklődők.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5735-kepzesi-paletta