Kerekasztal-beszélgetés a kommunizmus áldozatainak emléknapján

2021. február 25. (csütörtök)

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából kerekasztal-beszélgetést láthatnak csütörtökön a Keszthelyi Televízió nézői. Történészek veszik górcső alá a kommunista diktatúra időszakát, zalai és keszthelyi vonatkozásait.

Tar Ferenc történész moderálásával Erős Krisztina és dr. Káli Csaba történészek beszélnek az emléknapról, melyet az Országgyűlés 21 éve foglalt törvénybe. 1947. február 25-én fogták el a szovjet hatóságok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A műsorban ezt a demokráciakísérlet történetében fontos határkőnek számító eseményt és a kommunista diktatúra korszakát is górcső alá veszik stúdiónk vendégei. A Goldmark Károly Művelődési Központ partnerségével készült rendhagyó megemlékezést csütörtökön este 6 órától vetíti televíziónk.

„Igyekeztünk arról is beszélni a két kollégával, hogy mindez az egypártrendszerű, szabadságot felszámoló diktatúra hogyan érintette Zala megyét és Keszthelyt magát is. És milyen jellegűek voltak az áldozatok, akiket érintett 1944-45-ben esetleg a háború, az azt követő elhurcolás, hadifogság és milyen áldozatai voltak a későbbi években, évtizedekben a kommunista rendszernek” – mondta Tar Ferenc történész.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7843-kerekasztalbeszelgetes-a-kommunizmus-aldozatainak-emleknapjan