Kerekasztal beszélgetést szervezett a Mentor

2011. március 24. (csütörtök)

A Mentor Ifjúsági Iroda a közelmúltban a projektben vállalt tájékoztatási kötelezettségeinek megfelelően kerekasztal beszélgetést szervezett „Együttműködésünk lehetőségei” címmel.

A rendezvényen részt vett Csótár András, az oktatási bizottság elnöke, valamint a város oktatási intézményeinek ifjúságvédelmi felelősei, illetve a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusok.

A beszélgetés során a résztvevők többek között azokat a módszereket, stratégiákat keresték, amelyek segítségével a Mentor Ifjúsági Iroda és intézményi partnerei között hatékonyabbá és eredményesebbé tehető az együttműködés.
További működésünkhöz fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatok kialakítását, amelyek segítségével megfelelően biztosítható a partnerek közötti információcsere. Nincsenek visszajelzéseink az eddig elvégzett tevékenységeinkkel kapcsolatban, ezért a rendezvény jó alkalmat nyújt arra, hogy meghallgassuk az iskolák képviselőit, milyen tapasztalataik vannak irodánk működéséről – jelezte Papp Gáborné irodavezető.

Az eszmecsere tapasztalatairól szólva elmondta: felvetődött az iroda toborzó tevékenységének éves szintű ismétlése a belépő új évfolyamok esetében, rendszeres bemutató foglalkozások szervezése az iskolákban, Mentor-hirdetőtábla kihelyezése az intézményekben, melyek segítségével a gyerekek közvetlen módon tájékozódhatnak a Mentor által szervezett programokról, lehetőségekről.

(forrás: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)