Kerekeztek a Pelso Társaság tagjai

2024. június 21. (péntek)
KesztHelyi identitás

A nagy melegben sem maradt el a Pelso térségi biciklitúra. A Keszthely és Hévíz közéleti és gazdasági életének aktív szereplői, a Pelso Társaság tagjai 10. alkalommal szervezték meg polgármesteri túrát. Több állomás érintésével 75 km-t kerekeztek.

Reggel 10 órakor a keszthelyi Polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek a Pelso Társaság tagjai. Mindannyian kerékpárral érkeztek.  A túrázók között voltak települési polgármesterek is. A kerékpártúrának a közösségépítésen túl a kezdetektől az egyik célja, hogy közvetítsék és példát mutassanak arra, hogy a közös sportolással is meg lehet ismerni a régió szépségeit, kulturális értékeit. A kerékpártúra, lehetőséget ad a társaság tagjainak arra is, hogy kötetlen keretek között találkozhassanak és beszélgethessenek a város és a térség jövőjéről.

„Ez a 10.kerékpártúra. Pelso hagyományos polgármesteres kerékpártúra. A cél, a térségi összefogás. Tudatosítsuk az emberekkel, hogy itt a térségben élünk. A térségen mi Zalavártól egészen Balatongyörökig értjük a régiót, ahol egy kellemes sport környezetben biciklizzünk, kerékpározzunk, beszélgessünk és beszélgessünk arról, hogy itt élni jó. Mindig is ez a cél!”- mondta el a társaság elnöke, Horváth Imre.

A kerékpározókat Keszthely Város Önkormányzata látta vendégül , ahol a résztvevőket Raffai-Réz Ildikó önkormányzati képviselő köszöntötte.Horváth Imre a társaság elnöke beszélt a térségi településekkel való együttműködésről és  a régió fejlődése érdekében ápolt kapcsolatok jelentőségéről. A közösen elfogyasztott tízórait követően a pattantak kerékpárra a túrázók, hogy megtegyék a kitűzött 75 km-es távot. Az új köztemetőnél megálltak egy rövid pihenőre. A biciklisek között többen is voltak, akik aktívan részt vesznek a Pelso Társaság munkájában, és  már  tíz éve  kerekeznek a polgármesteri túrákon.

„Évről-évre egyre többen bicikliznek velünk. A Pelsonak a sportos tevékenységei ez egy dolog, de nagyon sok kulturális programot, gasztronómiával egybekötött előadóesteket és néha a térség politikusaival, polgármesterekkel leülve próbálunk gondolatot cserélni. Mi az amit nagyon jól csinálnak, mi az amit esetleg lehetne javítani. Próbálunk mi is ötletekkel hozzájárulni ahhoz, hogy ez a Keszthely, Hévíz és a tágabb régió tényleg minél sikeresebb legyen.”- mondta Fekete György.

A nagy meleg sem rettentette el a túrázókat. A 10. jubileumi Pelso kerékpártúrán 45-en vettek részt.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek