Későbbi időpontban adják át a sportolói elismeréseket

2021. február 19. (péntek)

Minden évben jelentős összeggel támogatja Keszthely városa a sportegyesületeket, melyek igazolt versenyzői hazai és nemzetközi színtéren egyaránt kiemelkedő eredményeket hoznak. Az anyagi hozzájáruláson túl a jó tanuló, jó sportolók és a kiváló teljesítményt nyújtók, valamint edzőik munkáját is elismeri. Sportegyesületek, szakosztályok sportolói országos, nemzetközi, valamint világversenyeken érnek el, öregbítve ezzel Keszthely hírnevét is. A hagyományos Sportgála a pandémiás helyzet miatt elmarad, az elismerések átadására egy későbbi időpontban kerül sor.

A Keszthely városában működő sportszervezetei között nagyon sok olyan sportoló van, aki a választott sportágban évről-évre szép eredményt ér el. Teszik ezt kitartó munkával, elszántsággal akár hazai, akár nemzetközi szinten. A sportolók és a felkészítő edzők kiemelkedő teljesítményének elismerésére hagyományosan január, február hónapban került sor az elmúlt években.

„Nem titkoltan azzal a céllal,hogy rávilágítsunk a keszthelyi sport értékeire, bemutassuk egy kicsit a város lakosságának a keszthelyi sportéletet és nem utolsó sorban azzal a céllal, hogy a keszthelyi sportolóknak legyen egy kitüntetett napja, amikor a városi lehetőségeket, a reflektorfényt rájuk világítsuk és ezen a napon szoktuk átadni a Keszthely Város Önkormányzata által megítélt sportolói kitüntetéseket is. „- mondta el az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke, Csótár András.

A Sportgálát minden évben a Balaton Színházban rendezték meg. A nagyszabású, műsorral egybekötött programra a koronavírus járvány okozta helyzetben az idén, a téli hónapokban nincs lehetőség. A kiválóságok díjazása azonban nem marad el.

„Viszont mi úgy gondoljuk, hogy az a sok kiemelkedő érték, amit a keszthelyi sportolók nem csak a hazai versenyek alkalmával, hanem nemzetközi versenyeken is megteremtenek, hiszen a városnak a hírnevét öregbítik. Az a nagy munka, amit egész évben végeznek azért, hogy dicsőséget szerezzenek maguknak, egyesületüknek és Keszthely városának, megérdemli azt, hogy mindenképpen reflektorfénybe kerülhessenek. Így most mi úgy gondoljuk, hogy talán a Város Napja, amit mindig a nyár elején szoktunk megünnepelni, alkalmas időpont lesz arra, hogy a kitüntetéseket átadhassuk.”- adott tájékoztatást Csótár András.

Tizenegy kategóriában érkeztek kitüntetésre javaslatok. Több sportágban nem csak egy sportolót terjesztettek fel. Az önkormányzatnak választani kellett. Elsősorban a sporteredményeket vették figyelembe, de az elismerések odaítélésénél sokat jelentett a sportolók folyamatos fejlődése is.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7831-kesobbi-idopontban-adjak-at-a-sportoloi-elismereseket