Kész a keszthelyi Csik Ferenc tanuszoda

2010. szeptember 30. (csütörtök)

Elkészült Keszthely város tanuszodája. A műszaki átadást követő bejárásra Ruzsics Ferenc, az üzemeltető keszthelyi önkormányzat polgármestere, és Manninger Jenő, a beruházó Zala megyei Közgyűlés elnöke meghívta a sajtó képviselőit is.

Októberben már birtokba vehetik a keszthelyi és környékbeli iskolások és lakosok az uszodát. A beruházás a Zala megyei és a keszthelyi önkormányzat összefogásával valósulhatott meg. A területet a város biztosította a Csány-Szendrey ÁMK udvarán, a megye pedig az építést finanszírozta, mintegy 270 millió forint értékben. Az üzemeltetést a keszthelyi önkormányzat vállalta magára.

Manninger Jenő az előzményekről szólva elmondta, hogy régóta vártak egy olyan pályázati kiírásra, mely megkönnyítette volna a beruházás megvalósítását, de mivel olyan nagy szüksége volt már a városnak egy ilyen létesítményre, belevágtak önerőből. Az építkezés mindössze hat hónapig tartott.
Ruzsics Ferenc polgármester örömét fejezte ki, amiért a már régóta hiányzó uszodát hamarosan megnyithatják a lakosok előtt. Mint mondta, a Balaton fővárosában kiemelten fontos, hogy már a legkisebbek is biztos úszástudással rendelkezzenek, az oktatáshoz pedig ideális körülményeket nyújt az új létesítmény. Hozzátette: az óvodások és iskolások mellett az uszoda természetesen nyitva áll minden keszthelyi és környékbeli lakos előtt.

Az uszoda két önálló medencével rendelkezik: a nagyobbik 11,5 x 25 méteres, 1,4 m mélységű, a kisebb 6 x 9 méteres, és kimondottan a legkisebbek úszásoktatását teszi lehetővé. A női és férfi öltöző mellett óvodások részére külön öltöző és vizesblokk került kialakításra. A kiszolgálóhelyiségeken túl egy tízfős szauna is kiegészíti a létesítményt.
Az épületnek közvetlen, zárt folyosón keresztül kapcsolata van az iskolával, de önálló bejárattal is rendelkezik a vendégek számára.
Az intézményben a mozgásukban korlátozottak számára is biztosítottak a használat feltételei: a bejáratnál rámpa segíti a bejutást, akadálymentes vécék kerültek kialakításra és egy speciális szerkezet a vízbejutást is megkönnyíti.

Az uszoda üzemeltetésére a keszthelyi önkormányzat szerződést köt a Városüzemeltető Kft-vel, mely egy külön elszámolású részleg keretében működteti majd a létesítményt. Októberi soros ülésén a testület a belépőárakról is döntött: felnőtt keszthelyi lakosok számára a négyórás belépő szauna-használattal együtt 600, a kétórás 300 forintba kerül majd, a diákok és nyugdíjasok ugyanezt 500 illetve 250 forintért vehetik igénybe.

Nézze meg galériánkat!

Kapcsolódó cikkek:
Bajnokok a keszthelyi uszodában (képgalériával!)
Megnyílt a Csik Ferenc tanuszoda