Keszthely is ott volt a pikniken

2023. június 21. (szerda)
KesztHelyi identitás

Sokan vagyunk sokfélék, de asztal mellett egyek vagyunk. Ez a mottó vezérelte a veszprémi hosszúasztal pikniket. Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében a résztvevő 116 település képviselőit várták a kötetlen, jó hangulatú rendezvényre.

Festetics főúri piknikasztalt készített a keszthelyi delegáció. A város tortáit is elvitték a Veszprémvölgybe. A Balatoni Borbarát Hölgyek Bakonyi Károly szőlőnemesítőre és a cserszegi fűszeresre fűzték fel dekorációjukat, de a Keszthely Összefog csoport és a VSZK is képviseltette magát. 70 fő érkezett Keszthelyről.

Vozár Péterné alpolgármester: „12 szervezettől jöttünk. Ebben Keszthely Város Önkormányzatán kívül a Polgármesteri Hivatal, több civil szervezet, az Ifjúsági Kerekasztal, az Idősügyi Tanács, a Balatoni Borbarát Hölgyeken kívül a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub, a Nők a Balatonért Egyesület, a Rákóczi Szövetség Keszthely és Térsége Szervezete is jelen van. Jókedvűen vagyunk.”

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program a felénél jár. A szervezők célja az volt, hogy különleges akcióval ünnepeljék ezt meg. Az ötlet egy korábbi kulturális fővárosból, Litvániából származik. A Bakony-Balaton régióban viszont még nem volt ilyen. A végeláthatatlan piknikasztalnál 4 ezren vendégeskedtek.

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója: „Szerettünk volna egy jelképes eseményt, ahol megmutatjuk ezt a csodás összefogást, ami az Európa Kulturális Fővárosa program mentén alakult Veszprémben és Bakony-Balaton régióban, hiszen az hogy 116 település csatlakozott és közösen valósítja meg a programot az is egyedülálló. Az, hogy mindannyian egy asztalhoz ülünk, különbözőek vagyunk, de mégis ugyanazért a célért közösen teszünk és ezt most közösen ünnepeljük, azt gondolom, hogy ez nagyon felemelő és látszik is szerintem a hangulaton.”

A rengeteg finomság mellett zsonglőrök, zenészek szórakoztatták a nagyérdeműt. Az asztaldekorációkat és az ízeket is zsűri bírálta, melynek elnöke Borbás Marcsi televíziós műsorvezető volt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10466-keszthely-is-ott-volt-a-pikniken

Képek