Keszthely kiváló sportolóit díjazták

2024. január 26. (péntek)
KesztHelyi identitás

Mint 2017 óta csaknem minden esztendőben, idén is gálával tisztelgett Keszthely városa a település sportolói előtt. Az Önkormányzat Emberi Erőforrások Bizottsága a kiemelkedő sportolókat és a sport területén tevékenykedőket díjazta a vacsorával egybekötött rendezvényen.

A sportgálán Keszthely kiemelkedő tevékenységet felmutató sportolói vettek részt, őket díjazták is. „Keszthely Város Sportjáért” kitüntető címet vett át Dr. Kardos József, akit edzői munkájáért és a Városi Diáksport Egyesületben elnökként végzett tevékenységéért díjaztak. Keczeli Zoltán sportszakmai munkája elismeréseként „Keszthely Város Legjobb edzője” kitüntető címet kapott. Csikós József „Keszthely Város legjobb utánpótlás edzője” kitüntető címet vett át. Kezei közül sok elismert tehetség került ki az elmúlt években. „Keszthely Város legjobb testnevelő tanára” idén Döbröntei Máté lett, aki az Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban végzett példamutató munkájáért kapta a címet. Péter Benedek a Keszthely Városi Diáksport Egyesület Atlétika Szakosztályának sportolója, triatlonos és atléta „Keszthely Város legjobb felnőtt férfi sportolója” címet kapott. Edzője, Keczeli Zoltán vette át az olimpikon Major Veronika „Keszthely Város legjobb felnőtt női sportolója” kitüntető címét, mivel ő elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a gálán. Svastits Attila, a Keszthelyi Yacht Club versenyzője „Keszthely Város legjobb ifjúsági fiú sportolója” kitüntetést kapott, ezt megosztva vette át Szakonyi Balázs kézilabdázóval. Csahóczi Kamilla a Keszthely Városi Diáksport Egyesület atlétájaként kapta a “Keszthely Város legjobb ifjúsági leány sportolója” kitüntető címet. Az idei évben „Keszthely Város Jó tanuló, jó sportolója” a harcművészeteket művelő Takács Áron tanuló lett. “Keszthely Város Szenior Sportolója” díjat Holló János, a SUN Tenisz Club versenyzője és Pécsi Attila teniszező, elnökségi tag megosztva kapták. A HÍR-SAT BHC “Keszthely Város legjobb csapata” elismerést kapott. A díjat a jelenlévő tagok, Vizes Patrik, John András, Somogyi Péter, Veszeli András vették át.

A díjazást megelőzően Manninger Jenő, Keszthely polgármestere köszöntötte elsőként a résztvevőket. Kiemelte: a város számára fontos, hogy az itt élő emberek megtalálják a számukra kedves sportolási lehetőségeket. Hozzátette: az sem mindegy, milyen eredményeket érnek el. A sportgálával tisztelegnek előttük. Hozzátette: „Ez azért nagyon fontos, mert Keszthely életében is fontos a sport, a sportélet. Több, mint ezren vesznek részt Keszthely sportéletében, és természetesen ennek van egy másik része: a nemzetközi nemzeti sportesemények, amelyekből bőven volt az elmúlt évben is. Erről fogunk beszélni, illetve a legjobb sportolóknak, legjobb edzőknek adunk át elismeréseket; mert ez is így van, hogy sportélet őnélkülük nincsen.”

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke úgy fogalmazott: bár nem csak sportolók, hanem a város vezetése, sportszerető emberek vannak a gálának helyt adó teremben, a közös nevező számukra a sport. „Mindannyian elkötelezettek vagyunk a sport ügye iránt, és elkötelezettek vagyunk szeretett városunk, Keszthely ügye iránt is. Vagyis sokszínűségünk ellenére összetartozunk, egységet alkotunk, Keszthely sportéletét erősítjük” – vélekedett.

A sportgála pohárköszöntőjét dr. Iglódi Endre, Keszthely Díszpolgára, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke mondta, aki – többek között . megköszönte a rendezvény színvonalas megszervezését.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek