Keszthely lesz a Tour de Hongrie 2. szakaszának befutó állomása

2023. március 1. (szerda)
Idén május 11-én Keszthelyre érkezik a Tour de Hongrie mezőnye. A sztársprinterek három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően , a Festetics-kastély szomszédságában szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon, Keszthelyen.
Nagy öröm, hogy városunk célállomása lehet a versenynek, így nemcsak az ország, hanem világszerte láthatják gyönyörű vidékünket. Biztos vagyok benne, hogy az utak mellett is sokan kísérik majd figyelemmel a verseny második szakaszát, amely Zalaegerszegről a Balaton-felvidék érintésével érkezik Keszthelyre. Kíváncsian várjuk az eddigi legszínvonalasabb mezőny és a világsztár sportolók érkezését – írta Facebook oldalán Manninger Jenő polgármester.
A kerékpársport hosszú ideje fontos szerepet töltött be Keszthely életében, hiszen már az 1930-as Tour de Hongrie útvonalának is részese volt a Balaton-parti város, mely tizennyolcadik alkalommal lesz házigazda. A siker itt különösen jó ómen: a legutóbbi két keszthelyi befutó győztese (Mihkel Räim 2016-ban, Manuel Belletti 2018-ban) végül az összetett versenyt is megnyerte!

Képek