Keszthely tisztaságáért

2013. november 8. (péntek)

Keszthelyen a lomb gyűjtését is a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai végzik. A nagy mennyiségű avar – mely a közterületeket borítja – begyűjtésén november 4-től negyvenhat fő dolgozik. A munka meggyorsítása, és a város tisztasága érdekében a lakosság közreműködését is kéri a GESZ.

Hetekkel ezelőtt megkezdődött az őszi lombhullás. A közterületként nyilvántartott közutakon, járdákon, parkokban és az építmények határától számított 3 méter széles területsávban Keszthelyen a lehullott lombozatot a Gazdasági Ellátó Szervezet gyűjti össze. Október elejen megkezdték a gyűjtést a város egyes területein (Bercsényi utca, Helikon park). A közterületi tisztítás több hetet vesz igénybe, még úgy is, hogy november 4-től megnövekedett dolgozói létszámmal végzik a munkálatokat. A közmunka-program keretében növelhette a GESZ a létszámot. Így az időjárástól függően 46 fő „lomboz”.

Sarkadi Szilvia, a Gazdasági Ellátó Szervezet sajtóreferense arról adott tájékoztatást, hogy az eszközállomány megfelelő a takarításhoz, azonban olyannyira nagy a lombozandó terület – 1,1 millió négyzetméter -, hogy a tisztítás sok időt vesz igénybe, ráadásul a teljes lombhullás is várat még magára.

Mivel még nagy mennyiségű avar borítja az utcákat és tereket, a GESZ a lakosság segítségét kéri. Felhívást tettek közzé, mely szerint az avar közterületen való összegyűjtésében részt vevők ingyenesen igényelhetnek zsákokat és konténert. Arra kérik a gyűjtőket, hogy a konténerekbe kizárólag lombot rakjanak. A konténert ingyenesen szállítják el a közterületekről amennyiben csak lombot tartalmaz.

Azért, hogy lakóhelyünk tiszta és élhető legyen, a lakosság közreműködése elengedhetetlen. A köztisztaságról szóló önkormányzati rendelet értelmében az egyes ingatlanterületek tisztántartási kötelezettsége elsődlegesen a tulajdonost, illetőleg a kezelőt illeti.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)