Keszthely továbbra is támogatja a vízi polgárőröket

2024. február 28. (szerda)
KesztHelyi identitás

Keszthely továbbra is támogatja a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesületet. A szervezet idén nagyobb flottával és erőkkel folytatja a meder megtisztítását. A vízi biztonságot szolgáló járőrözés is folyamatos lesz 2024-ben. A múlt héten megtalálták annak a polgárőrtársuknak a holttestét, aki több mint másfél hónapja tűnt el a Zala toroknál.

Minden alkalommal a keszthelyi JAVSE kikötő sólyáján engedik vízre a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület hajóját. Ez az állomása a szervezetnek. Tavaly sokszor kellett kihajózniuk. Nyaranta a strandok környékén járőröztek, támogatva a vízi biztonságot. A Vízüggyel felderítették az engedély nélküli vízi állásokat és bejárókat, velük közösen távolították el a szabálytalan horgászkarókat. A keszthelyi önkormányzat is együttműködik a vízi polgárőrökkel.

Kerekes Péter, az egyesület elnöke: „Értékeltük a tavalyi esztendőnek az eredményét, illetve meghatároztuk, hogy idén még milyen feladatokat kéne ellátni az illegális vízi állások, bejárók, stb. felderítésében és felszámolásában. Én úgy érzem, nagyon konstruktív volt ez a beszélgetés és polgármester úr szavait idézve, hosszú távon képzeli el az együttműködést a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesülettel.”

Kerekes Péter elnök és Manninger Jenő polgármester a tavalyinál magasabb támogatási összegről állapodott meg. Az egyesület még intenzívebben fogja folytatni a meder megtisztítását. Egyre több önkormányzat partnere a vízi polgárőröknek, akik a flottájukat is bővítették.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek