Keszthely város karácsonyi képeslapja (galériával)

2013. december 12. (csütörtök)

Általános iskolásoknak hirdette meg Keszthely Város Önkormányzata 2013-ban is a Karácsonyi Képeslap elnevezésű rajzpályázatot. A díjkiosztóra december 9-n került sor.

Nagy izgalommal várták a gyerekek az idei díjkiosztót a Fejér György Városi Könyvtárban december 9-én. Az önkormányzat harmadik alkalommal hirdette meg az Advent jegyében a gyeremekrajz-pályázatot általános iskolások részére. Témája a karácsony hangulatát kellett hogy tükrözze.

Százöt pályamunka érkezett be, melyet szakmai zsűri értékel. A három díjazotton kívül különdíjak is kiosztásra kerültek. Különdíjat adott át többek között Rábai Letíciának Keszthely Város Jegyzője, Balogh Nórának Keszthely Város Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottsága, Fülöp Ritának a Helikon Kastélymúzeum, és Ferge Rita három gyermeknek adományozott különdíjat: Seffer Sára, Sipos Szonja és Németh Gréta vehette át a szakmai zsűri elnökének díját.

A verseny 3. helyezettje az Egry József Általános Iskola tanulója, Kiss Regina lett. Második helyezést ért el ugyancsak az Egry iskola diákja, Andor Teodóra. Az idei pályázat nyertese Varga Viktória a Csány-Szendrey ÁMK tanulója lett. A hetedik osztályos diáklány rajza diszíti Keszthely város idei karácsonyi üdvözlőlapját.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)

1. helyezett (Varga Viktória)