Keszthely város napja

2015. június 8. (hétfő)

Az Ismerős Arcok, Vikidál Gyula és a Honeybeast is fellépett a hétvégén Keszthelyen. A város napján megtelt a Fő tér. A koncertek mellett borházak, pecsenyesütők, vásári csemegék és gyermekjátékok is színesítették a felhozatalt.

Jó érzés volt keszthelyinek lenni a városnapi hétvégén. Szombat kora estére megtelt a Fő tér, ahol számos programmal, koncerttel várták az érdeklődőket. Rock és musical dalokat is hallhatott a közönség Vikidál Gyulától. A koncerteken és színházban is aktív Liszt Ferenc-díjas énekes a 70-es években volt először Keszthelyen még a P. Mobil zenekarral, de többször látogatója volt feleségével a Helikoni Ünnepségeknek is. Vikidál Gyula ötven év, mintegy 200 dalából állította össze keszthelyi fellépését.

Az Ismerős Arcok zenekar a 30 éves Keszthelyi Televízió meghívására, Keszthely önkormányzatának támogatásával adott koncertet. A nemzeti rockot játszó együttes három év után idén új lemezzel rukkol elő. A hattagú zenekar a jól ismert slágerei mellett az új nótákból is ízelítőt adott Keszthelynek. Az Ismerős Arcok mindig szívesen jön a városba. A nagykoncert sok érdeklődőt vonzott, többen kifejezetten emiatt látogattak el a város napjára. A keszthelyiek örömmel fogadták a hétvége programjait, szívesen látnának több hasonlót.

A koncertek mellett néptáncgálán szórakoztatta a közönséget a Georgikon és Nagyváthy Néptánceggyütes egy német csoporttal karöltve.
Az ugrálóvárakban és a népi játszóházban a kisgyerekes családok is jól érezhették magukat. Az enni és inni vágyókat pecsenyesütők, borházak és más árusok várták szombaton és vasárnap.

Városnapi ünnepi testületi ülés

„Minden városnak kell legyen egy élhető filozófiája” – ezt Dr. Szutrély Péter tiszteletbeli magiszter mondta Keszthely város napján az önkormányzat ünnepi ülésén. 2004 óta minden évben meghallgatja a testület a magisztrátus beszámolóját. Idén 18 kitüntetést adományozott Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete olyan személyeknek, akik munkájukkal kiemelkedőt alkottak és öregbítették Keszthely hírnevét.

Dr. Szutrély Péter tiszteletbeli magiszter értékelőjében kiemelte, hogy a jövő a kihívásoké, a kérdés, pedig az, hogy ki hogyan tud megfelelni ezeknek a feladatoknak. Elmondta, hogy a mai világban stratégiai gondolkodásra van szükség, és fontos, hogy legyenek önzetlen, aktívan együttműködő lokálpatriótái egy városnak.

A magiszteri beszámolót követően Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere mondta el tájékoztatóját a város fennállásának 768. évfordulóján. Ruzsics Ferenc beszámolójában felsorolta azokat a beruházásokat, fejlesztéseket, melyek az elmúlt években szebbé, élhetőbbé tették a várost. A polgármester elmondta még, hogy a tavalyi évben rendkívül sikeresen gazdálkodott a város, közel 400 millió forint többlettel zárták az évet. Ennek köszönhetően a 2015-ös év költségvetése stabil, átgondolt, kockázatmentes és fejlesztésekre fókuszáló büdzsével kezdte az évet Keszthely – mondta Ruzsics Ferenc.

Az ünnepi testületi ülés harmadik napirendi pontjaként kitüntetéseket adtak át.
Keszthely Város Díszpolgára címet kapott Muszatics László, a VSZK nyugalmazott igazgatója.
Keszthely Városért kitüntető címet adományoztak Bordácsné Kishonti Erikának, a művelődési központ szövés, népi kismesterségek szakkörvezetőjének.
Keszthely Városért kitüntetést kapott a Keszthelyi VSZK, melyet Fisli István igazgató vett át.
Keszthely Város Szolgálatáért kitüntető címet vehetett át Dr. Horváth Zoltán, a Keszthelyi VSZK volt igazgatója.
Szintén Keszthely Város Szolgálatáért címet adományoztak Dr. Ihász Lajosnénak, aki négy évtizeden át dolgozott a közigazgatásban, ebből 30 éven át Keszthely szolgálatában.
Farkas László, a Vajda János Gimnázium fizikatanára is átvehette a Keszthely Város Szolgálatáért kitüntetést, kiemelkedő tanári pályája elismeréséül.
Keszthely Város Szolgálatáért címet kapott Dr. Antal Károly, a Városi Kórház főorvosa.
Keszthely Város Egészségügyéért kitüntetést adományoztak posztumusz Dr. Gárdos László gyermekgyógyász főorvosnak. Kitüntetését özvegye vette át.
A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány kuratóriuma kapta a Keszthely Város Szociális Ellátásáért kitüntető címet.
Ezután a sportéletben kifejtett munka elismeréseit adták át.
Keszthely Város Sportjáért kitüntetést kapott Borosné Eitner Kinga a párbajtőr-utánpótlás válogatott keretedzője, a regionális vívóklub vezetője.
A Keszthely Város Legjobb edzője címet idén Csikós József atlétikaedző kapta.
A város legjobb utánpótlás edzője címet Zala megye egyik legsikeresebb sportolója, Keczeli Zoltán vehette át.
Keszthely város legjobb felnőtt női sportolója Horváth Lotti lett, kitüntetését távolléte miatt testvére vette át.
Keszthely város legjobb ifjúsági fiú sportolója Zarnóczai Zalán atléta lett.
A város legjobb ifjúsági leány sportolója Major Veronika, Európa- és világbajnok futócéllövő lett.
A Jó tanuló, jó sportoló címet megosztva kapta Péter Benedek, triatlonista és Szalai Súta vitorlázó.
Keszthely Város Legjobb csapata kitüntető címet a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület kapta.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)