Keszthely Város Önkormányzata – Hiteles tájékoztatás

2021. március 25. (csütörtök)

Autót lízingel az önkormányzat

Szükségessé vált Keszthely Város Önkormányzata számára egy gépkocsi beszerzése, ugyanis a hivatali feladatok ellátásához eddig használt 2009-es évjáratú Ford Mondeo gépjármű sajnos már hosszabb ideje nem működik biztonságosan – tájékoztatott Dr. Gábor Hajnalka, Keszthely Város jegyzője.

A képviselő-testület már egy évvel ezelőtt döntött egy új autó beszerzéséről, ám a vírushelyzet miatt – bár a testület által elfogadott költségvetésünk lehetőséget biztosított rá -, Nagy Bálint polgármester úgy határozott, hogy elhalasztjuk a gépkocsi vásárlását.

Az idei évben azonban sajnos már elengedhetetlen egy új gépjármű munkába állítása, hogy biztonságosan közlekedhessenek vele az Önkormányzat és a Hivatal munkatársai. A jelenleg használt autó a mai napig 320.000 km-t futott, és többször előfordult, hogy autópályán is meg kellett vele állni, illetve menet közben többször leállt a motorja. Motorhibás, javítása gazdasági szempontból szakértők által nem javasolt, mivel az előzetes műszaki felmérések szerint a mindenképpen szükségesen elvégzendő javítások értéke meghaladja az autó értékét.

Hosszú távon történő biztonságos közlekedésre sajnos már nem alkalmas, ezért hosszas egyeztetéseket követően, egy új személygépkocsi kerül beszerzésre a közeljövőben. Ugyan a költségvetés stabil, új autó vásárlása helyett nyílt végű pénzügyi lízing mellett döntöttünk. – mondta Dr. Gábor Hajnalka – A gépjármű beszerzéséről még folynak a tárgyalások, a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartó, takarékos autót szándékozunk használni az elkövetkezendő években.