Keszthely Város Tortája 775 – Keressük Keszthely Város jubileumi tortáját és reform tortáját!

2022. május 9. (hétfő)

Idén ünnepeljük Keszthely Város 775. születésnapját, ezért örömmel hirdetjük meg jubileumi tortapályázatunkat „Keszthely Város Tortája 775” címmel!

Fontos újdonság az idei kiírásban, hogy nem csak keszthelyi cukrászdák, hanem minden Zala megyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászda pályázhat a jubileumi „Keszthely Város Tortája 775” és „Keszthely Város Reform Tortája 775” címek elnyerésére.

Nevezni 2022. május 31-ig lehet, hagyományos, vagy reform („mentes”) kategóriákban a pályázati kiírásban foglaltak szerint. Nevezési díj nincsen, új, saját recept alapján elkészített tortával lehet pályázni, kreatív ötletek alapján megvalósított lehetőleg magyaros, regionális ízvilággal.

A beérkezett kreációkat egy szakmai zsűri fogja elbírálni, a győztest jubileumi Keszthely Város Napján hirdetjük ki június 4-én.

Hagyományteremtő és közösségépítő céllal hirdettük meg tavaly első ízben a Keszthely Város Tortája pályázatot, amely rendkívül sok pozitív visszajelzést kapott mind a helyben élőktől, mind a városunkba látogatóktól.

2021-ben a zsűri döntése alapján a Keszthely Város Tortája címet a Sütibolt alkotása, a “Cserszegi Fűszeres-Mandulás Torta”, viselhette, amely egy borhabbal, roppanós mandula praliné réteggel és fehércsokoládés mousse–szal készített torta, mindez mandulás piskótán és mandulás linzer alapon.

Keszthely Város Reform Tortája 2021-ben a Pille süti alkotta “Gesztenye Fasor Torta” volt, amely liszt-, cukor- és tejmentes brownie-piskóta alapú gesztenyemousse-szal, meggyes réteggel készült.

A Keszthely Város Tortája 775 verseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2022. június 4-én szombaton, Keszthely Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor. A díjnyertes torták már a városnapi hétvégén kaphatóak lesznek a győzteseknél.

A nevezéshez szükséges dokumentumok letölthetőek az alábbi linkeken keresztül.

További tájékoztatás: hello@keszthely.hu