Keszthelyen is Klassz a pARTon

2017. június 26. (hétfő)

Klasszikus zenei fesztivál idén már 3 helyszínen

Újra Klassz a pARTon Keszthelyen is. A Cimbora alapítvány által szervezett klasszikus zenei fesztiválhoz idén három helyszínnel is csatlakozik a város, a Zenepavilon és a Fő téri templom mellett a Festetics-kastélyban is hallhatnak koncertet az érdeklődők. A 10 településen zajló fesztivál 39 programmal várja az érdeklődőket, a koncertek mellett pedig a gyerekeknek is kínálnak elfoglaltságot a szervezők.
Idén is hallgathatnak klasszikus zenét a keszthelyiek és az ide érkezők a parton. A város harmadik éve szervez koncertet a Klassz a pARTon rendezvénysorozat keretein belül. A Cimbora Alapítvány által életre hívott program célja, hogy a nyári könnyűzenei kínálat mellett a klasszikus zene iránt érdeklődőknek is szórakozási lehetőséget biztosítson.

„Most már harmadik éve bizonyítjuk, hogy igenis van szükség az értékes művészetre, arra, hogy annak ellenére, hogy nyár van, és az emberek lazítanak, és kikapcsolódnak, mégiscsak keresik az értékes pillanatokat. Elmondani nem tudom, hogy hány ezer ember hallgatta ezeket a koncerteket eddig Füreden, és nagyon örülök, hogy itt vagyunk újra Keszthelyen.” – tájékoztatott a rendezvény főszervezője, É. Szabó Márta.

Július 15-én, Balatonalmádiban indul a koncertek sora, amelyhez idén Keszthelyen a Zenepavilon és a Fő téri templom mellett a Festetics kastély is csatlakozott. A program sajtótájékoztatóján Pálinkás Róbert, a kastély igazgatója kiemelte, nagy öröm, hogy helyet adhatnak a rendezvénynek, öregbítve ezzel a város és a múzeum hírnevét is. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere hangsúlyozta, fontos, hogy ezen a programon a fiatal tehetségek is megmutathatják magukat.

„Ez egy régi elhatározásom, hogy minden jó kezdeményezéshez Keszthelynek csatlakoznia kell, amennyiben úgy gondolja, hogy ő ebben érintett. Mikor két évvel ezelőtt Horváth Viola megkeresett, akkor már nagyon tetszett ez az ötlet, már az elnevezése is, és az is, hogy klasszikus zenével szórakoztatja a közönséget, és erre is nagyon nagy igény van.” – mondta Keszthely polgármestere.

A Cimbora Alapítvány által útjára indított programsorozatot a kezdetektől támogatja a kormány, idén 50 millió forinttal. A sajtótájékoztatón dr. Latorcai Csaba elmondta: a 10 településen megvalósuló program magas szintű kulturális szórakozást kínál mindenki számára. A helyettes államtitkár kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy a koncerteken minden korosztály bemutatkozhat.

„Ez a korosztályokon való átívelés két szempontból jelenik meg. Egyrészt ingyenes szórakozási lehetőséget biztosít, ingyenes, magas szintű kulturális szórakozási lehetőséget biztosít minden korosztálynak, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Az az örömteli esemény is bekövetkezett, hogy idén összművészeti fesztivál jelleget öltve, kifejezetten is fókuszál a legkisebbekre. Történelmi játszóház keretében lesz lehetőségük a fiataloknak is megismerni a magas kultúrát, a komolyzene, a klasszikus zene valódi szépségét.” – emelte ki a helyettes államtitkár.

A Klassz a pARTon arca Érdi Tamás zongoraművész, aki természetesen több alkalommal is fellép. Keszthelyen július 20-án hallhatja a közönség a Fő téri templomban a Keller Quartettel közös koncertjét. A Zenepavilonban az Ewald Rézfúvós Zenekar lép fel július 17-én, augusztus 2-án pedig a Festetics-kastélyban a Görög Sisters duó. A programok ingyenesen látogathatók.

Forrás: Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8050/keszthelyen-is-klassz-a-parton/