Keszthelyen is magasabb fokozatba kapcsolódhatnak a számítógépek

2015. május 16. (szombat)

Hamarosan ide is megérkezik a Telekom még gyorsabb internetezést nyújtó fejlesztése

2015 tavaszán megkezdődik Keszthely több városrészén is – például a Schwarz-lakótelepen, a Gagarin, a Vaszary és a Martinovits utcában – a Telekom nagysebességű, szélessávú internet szolgáltatásának kiépítése. Várhatóan nyártól, a keszthelyi Telekom előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

A Telekom fejlesztéseinek eredményeként országszerte 440 000 háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. A keszthelyi lakosokat is érinti majd a fejlesztés, így év végéig több mint 4600 újabb itteni háztartás számára nyílik meg a lehetőség, hogy használhassa majd a szupergyors technológiát.

De mit jelent ez a keszthelyiek számára?

Elsősorban nagyobb adatátviteli sebességet, a korábbinál gyorsabb internetet; olyan érzést, mintha magasabb fokozatba kapcsolnának a számítógépek. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást is jelent. Hamarabb letöltődnek az emailek, egyszerűbben és élvezetesebben használhatják majd ez előfizetők a közösségi oldalakat is. Egyúttal új szolgáltatások is elérhetővé válnak, így például már itt is élvezhetővé válik az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.

2015 végére a fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még magasabb minőségű szolgáltatások váljanak a keszthelyiek számára is elérhetővé, valamint, a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki. A Telekom szisztematikusan haladva építkezik, tervei szerint a helyi lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak majd a vezetékes hálózat kiépítése miatt zajló munkálatokról minden érintett helyen.

A szélessávú hálózat kiépítésével párhuzamosan, folytatódik a 4G-s hálózat bővítése is, amely már most 80%-os kültéri lakossági lefedéssel rendelkezik; a vezetékes és mobilhálózati fejlesztések hozzájárulnak a Digitális Magyarország célkitűzéseinek mielőbbi megvalósulásához is.

További információ a fejlesztésekről a www.telekom.hu weboldalon olvasható.

(forrás: Telekom)