Keszthelyen már lehet sétahajózni

2011. április 22. (péntek)

165. idényét kezdi meg a Balatoni Hajózási Zrt. A keszthelyi kikötőből szerdától indulnak a sétahajók. Jelenleg a Helka várja a vendégeket, mert a Csobáncon motorcserét végeznek. A keszthelyi kikötő jelképévé vált nosztalgiahajó júniustól viszi majd sétahajózni a vendégeket a Balaton fővárosából.

Szombaton, április 23-án futótt ki az első, a Kelén nosztalgiahajó Siófokról Balatonfüredre, amely a siófoki önkormányzat képviselőit viszi át a balatonfüredi ünnepségre, az első hajó ünnepélyes fogadására.
Az első menetrendszerinti hajók 10.00 órakor indulnak Siófokról, illetve Balatonfüredről és 9.30 órakor Fonyódról. A menetrendszerinti személyhajózás a hagyományoknak megfelelően a húsvéti ünnepekben indul a Balatonon Siófok – Balatonfüred – Tihany, valamint Fonyód – Badacsony útvonalon.

A sétahajó járatokat a kedvező időjárásnak köszönhetően ennél korábban indították Balatonfüreden és Keszthelyen.

Az idei szezonban a Balatoni Hajózási Zrt. 20 kikötőből indít sétahajókat, 13-ból diszkóhajókat, 11-ből gyerekhajókat, és 20 kikötőből programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulásokat. Eddigi garantált programjaik mellett – mint például a Tihanyi borkóstoló túra, Badacsony túra, Naplemente túra, Grill party – idén két új programot indít a Balatoni Hajózási Zrt: a Reformkori túrát Balatonfüreden, és Halászlé party-t Siófokon. További kikötőkből lehet csatlakozni a programhajókhoz: a Tihany túrához Balatonkeneséről, Balatonalmádiból, Alsóörsről, Csopakról és Tihanyrévből, a Badacsony túrához pedig Szigligetről.

A Gyerekhajó programban a bohóchajón kívül három kikötőből – Keszthelyről, Balatonboglárról, és Balatonfüredről – kalózhajót is indítanak.
A diszkóhajó programok mellett Siófokról, Balatonfüredről, Fonyódról és Badacsonyból karaoke hajó program is indul, Keszthelyről pedig újdonságként salsa programja várják a vendégeket, és ebből a kikötőből diszkóhajó is indul.

A Helka nosztalgiahajó fedélzetén megtartott szerdai sajtótájékoztatón ott volt egy másik hajózási társaság, a Bódis Testvérek kft. képviselője. A Pelsoline vitorláshajókkal sétautakat és programokat indít a keszthelyi kikötőből. Bár a két cég elvileg versenytársai egymásnak, mégsincs konkurenciaharc. Példaértékű együttműködés valósult meg a két hajózási társaság között: közösen értékesítik jegyeiket, és azonos időben nem indítanak hajókat és programokat.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)