Keszthelyi Zala megye első idei babája

2018. január 4. (csütörtök)

Keszthelyen született Zala megye első idei babája
Török Mátyás lett 2018 első babája Keszthelyen és Zala megyében is. Az alsópáhoki szülők gyermeke 0 óra 3 perckor jött világra 2880 grammal és 51 centiméterrel. Az anyuka és a baba is jól vannak, és ha minden jól megy, akkor a hétvégét már otthon tölthetik.
Békésen alszik édesanyja karjaiban 2018 első keszthelyi babája. Török Mátyás éjfél után három perccel, természetes úton jött világra. A kismama szilveszter este 10 órakor érkezett a Keszthelyi Kórház szülészetére, Mátyás pedig rekord sebességgel, mindössze két óra alatt látta meg a napvilágot. A kisfiút két és fél éves testvére és édesapja várja haza, de az anyukának az első időkben több segítsége is lesz.

„Anyukámék még szabadságon vannak, úgyhogy most ők fognak segíteni ezen a héten, utána héten meg a férjem jön szabadságra és akkor ő segít. Meg most már a kislányom is mondta, hogy fog segíteni, úgyhogy remélem, hogy úgy lesz. Kis kedves, gondoskodó, úgyhogy biztos megpróbál majd mindent, hogy az öcsinek jó legyen.” – mondta Mátyás édesanyja, Török Enikő.

A kis Mátyás egyelőre nagyon nyugodta baba, édesanyjával együtt pedig már nagyon várják, hogy hazatérhessenek Alsópáhokra.2018 első keszthelyi babáját Dr. Varga Tamás segítette világra. A főorvos elmondása szerint problémamentes és nagyon gyors szülés volt, az első diagnózis alapján ugyanis hajnali 2-re várták Mátyást. A szülész-nőgyógyász kiemelte, nagy öröm, hogy az elmúlt évben nőtt a születésszám az osztályon.

„2016-ban 576 szülés volt, 2017-ben 623, tehát 47 kisbabával több született Keszthelyen. Ez nagyon szép szülésszám, mert ez 8,1 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.” – tájékoztatott a Keszthelyi Kórház Szülészeti- Nőgyógyászati Osztályának szülész-nőgyógyásza.

Keszthelyen több baba is született újév első napján, az orvosok öt újszülöttet segítettek a világra, mindannyian természetes úton születtek.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8451/keszthelyen-szuletett-zala-megye-elso-idei-babaja/