KeszthelyFest 2023 – Légy ott!

2023. február 7. (kedd)

Három nagykoncert várja az érdeklődőket az idén a KeszthelyFesten július 6-a és 8-a között. A négy naposra tervezett fesztiválon gyerekek, fiatalok és idősek is találnak maguknak szórakozási lehetőséget. A rendezvényen több újdonság is várja a látogatókat a programok és a gasztronómia terén is. A zene mellett más művészeti ágak is helyet kapnak Keszthelyen.

A KeszthelyFest a város legnagyobb nyári fesztiválja. A tömegeket vonzó rendezvényen több színpadon, párhuzamosan zajlanak a programok. Az idén a zene mellett irodalmi, képzőművészeti és történelmi csemegék is lesznek. Érkezik Bán János író és Piroch Gábor kaszkadőr, kocsmakvízekkel is készülnek a szervezők, a helyi képzőművészek pedig a fesztivál pillanatait örökítik meg. Természetesen gasztronómiai kínálat is lesz, ez is tartogat újdonságokat.

„Úgy lesz összeválogatva a kitelepülők palettája, hogy helyet kapnak helybéli és környéki borászok, illetve gasztronómiás kitelepülők. Mellettük a mentes, gluténmentes étrendet is képviselni fogják majd. Így akik ételérzékenyek vagy laktózérzékenyek, ők is fogyasztani tudnak majd a palettáról.” – tájékoztatott Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

A Fő téri színpadon T. Danny nyitja a produkciók sorát, majd a Csík zenekar lép fel Presser Gáborral kiegészülve. Itt lesz az Első Emelet, valamint Szikora Robi és az R-Go gidák. A fiatalok sem maradnak zene nélkül, Erős és Spigiboy valamint Hamvai PG is színesíti a palettát. A fesztiválhoz a Viviera Beach is csatlakozott, fellép többek között Krisz Rudi és KKevin, de a Balaton-parton Bagossy Brothers koncert is lesz.

„Ennek az a célja turisztikai értelemben, hogy a szezon elején, amikor még nincs főszezon, akkor már felhívjuk a figyelmet arra, hogy egyrészt érdemes Keszthelyre jönni, másrészt ennek van egy óriási marketing értéke is. Ez is más, mint az eddigiekben, hogy már idejekorán elkezdték a szervezők a reklámozását, a bevezetését.” – emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A gyerekeket Farkasházi Réka, a Tintanyúl és az Iszkiri zenekar szórakoztatja majd. Emellett sziklamászás, arcfestés és játékok is várják őket. A Festetics-kastély is kiemelt helyszíne lesz a fesztiválnak, itt Schiffer Miklós divat-és stílustanácsadóval, valamint híres hazai divattervezők bemutatójával találkozhat a közönség. A programot a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa is támogatja.

„Európa Kulturális Fővárosa nem csak Veszprémben van, hanem 116 településen a Bakony-Balaton régióban. Keszthely talán az egyik legfontosabb területe, városa ennek a nyugati régióban. Olyan programok lesznek itt, amik nekünk különösen fontosak, mert fókuszálnak a családra, fókuszálnak arra, hogy nagyon széles korosztálynak adjanak remek programokat. Úgyhogy nagy izgalommal várjuk.” – tette hozzá Müller Mihály, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa sajtófőnöke.

A KeszthelyFesten a helyiek is lehetőséget kapnak. A Lokál Ponton, ami szintén új helyszíne a rendezvénynek, fellép többek között Dorián, Sza-sza és Ipa is.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10018-keszthelyfest-2023-legy-ott

Képek