Keszthelyi borrandevú

2012. augusztus 13. (hétfő)

A Festetics-kastély augusztus 19-20-án ad otthont a VinCE Balatonnak zenével, mesterkurzusokkal és természetesen kóstolókkal.

Kézműves balatoni pincészetek, az ország ismert birtokai, proseccók, aperol és Ferrari pezsgő: a VinCE Balaton kínálata ez a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjére. A gasztronómiai élvezetekről kiváló sonkák, kecske- és tehénsajtok gondoskodnak a grillételek mellett, de akik tudásra éheznek inkább, ingyenes borkurzusokon sajátíthatják el a kóstolás alapismereteit.

Kísérőnek kultúra

A kisebbek és a nagyobbak számára is kínál kulturális élvezeteket a VinCE. Koncertet ad az Alma együttes, a United, a Maszkura és a Tücsökraj, az IN Diretta, a Magyar Császári Pillanatművek és a Kerekes Band is, míg a kicsiket az árnyas gyermekkert várja. A kerti játékokban, rajzban ügyeseket finom ajándékokkal lepik meg.

A nagyobbaknak szóló ajándék, hogy a rendezvény két napján egy-egy múzeum nyitja meg kapuit a VinCE-belépővel rendelkezők előtt. Augusztus 19-én, vasárnap a Hintómúzeum látogatható ingyen, 20-án, hétfőn pedig a teljes Festetics-kastély járható be.

Sztárok borai

Kevesebb mint háromszáz Master of Wine fokozattal rendelkező szakértő él a világon: közülük egy, Elizabeth Gabay ellátogat Keszthelyre ezen a hétvégén. Az angol származású borszakértő a napos délfrancia Provence-ban él, közel az Angelina Jolie-Brad Pitt sztárpár birtokához. Fog beszélni az ő boraikról, de kiderül az is, Iniesta játéka vagy bor a jobb, és hogy Sting bioborai milyen élvezetet tartogatnak a kóstolónak.

Ahhoz, hogy általa vezetett mesterkurzuson részt vehessünk, borimádó jegyet kell váltani – ennek birtokában napi három mesterkurzust látogathatunk meg, így akár a kéknyelűről vagy a szerb borvidékekről is gazdagodhatunk új ismeretekkel. Az ilyen típusú jegyek tulajdonosai a szakmai kóstolókon is részt vehetnek, ajándék poharat, kóstolókönyvet és tollat kaphatnak.

(forrás: Metropol)

RÉSZLETES PROGRAM