Keszthelyi Folkfeszt – három napon át

2021. július 16. (péntek)

Ebben az évben 13. alkalommal várják a népzene,néptánc kedvelőit július 16-18. között a Balaton-parton. A színpadon néptánccsoportok, népzenei együttesek lépnek fel, hogy ízelítőt adjanak hazájuk hagyományaiból. A Keszthelyi Folkfeszt három napján koncertélményben is része lehet annak, aki ellátogat a rendezvényre.

Hagyománnyá vált Keszthelyen, hogy a Balaton-parti színpadon színes programok szórakoztatják a vendégeket. A 13. Keszthelyi Folkfeszt is csábító szabadidős programnak ígérkezik a hétvégén. A népzene és néptánc kedvelőinek összeállított három napos rendezvény látnivalót és zenei élményt kínál.

„Az alapvető koncepciónk az volt, amikor ez a rendezvény elindult, hogy egy koncentrált hétvégébe beleágyazva mutassuk meg , egyrészt a helyi kínálatát a folklór, népzene és a néptánc világának. A helyi és a környékbeli csapatokkal együttműködve, illetve a korábbi években voltak olyan sikeres kezdeményezéseink- főleg pályázati pénzekből sikerült ezeket megvalósítani – amikor magyarországi nemzetiségi néptánccsoportokat sikerült meghívni.”- adott tájékoztatást Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ megbízott igazgatója.

Osvald Bálint elmondta, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program 100%-os támogatásból megvalósuló folkfeszt a kora esti óráktól kínál kikapcsolódási lehetőséget.

„A kínálat nagyjából hasonló a korábbi évekéhez. Most talán azt mondom, hogy a helyi erőket, a helyi és környékbeli csoportokat, együtteseket vonultatjuk fel és őket hívtuk meg erre a rendezvényre.00:01:31/A pénteki napon a Népek tánca tánccsoporttal kezdjük a programot majd lesz egy zenekarunk a Cimbaliband ami nem helyi és talán egy kicsit ismert és egy táncházzal zárul az Iszka Banda közreműködésével a pénteki program.” – mondta Osvald Bálint.

Szombaton és vasárnap a fellép többek között a Zala Együttes, a Pirgos zenekar valamint Fodor Mátyás aranysarkantyús szólótáncos , Laposa Julcsi és a Zala zenekar, a Nagyváthy Néptáncegyüttes és a Re-Folk zenekar. Az előadások 19 órakor kezdődnek. Rossz idő esetén a Balaton Színházba várják a közönséget.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8223-keszthelyi-folkfeszt-harom-napon-at