Keszthelyi hamburgeres is ajánlott fel ételt a mentőknek

2021. április 16. (péntek)

Folyamatosan támogatják a Keszthelyi Mentőállomás dolgozóit a térség lakosai és vállalkozásai. A napokban nagy médiavisszhangja volt a fővárosi mentők feljelentésének, akik 1 perc 51 másodpercre álltak meg, hogy ebédet vegyenek maguknak. Az eseten a lakosság nagyobb hányada felháborodott, több vállalkozás ajánlotta fel, hogy az egészségügyi dolgozóknak ingyenesen vagy kedvezményesen biztosít étkezést.

Egy fotót mellékelt bizonyítékként az a budapesti férfi, aki feljelentette a mentőket, amiért megálltak venni egy hamburgert. A panaszolt mentőtiszt azóta videóüzenetben is elmesélte, hogy az ügyben vizsgálat indult, melyből kiderült, hogy 1 perc 51 másodpercig tartott megvenni a hamburgert, amit azonban riasztás miatt csak később tudtak elfogyasztani. A lakosság nagy része felháborodott a feljelentésen. Országos szinten több vállalkozás ajánlotta fel, hogy náluk ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel fogyaszthatnak a mentők.

Egy keszthelyi hamburgeres is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Mint elmondta, ő is mélységesen elítéli a feljelentőt tettéért. Véleménye szerint felháborító, hogy azoknak okoz valaki kellemetlenséget, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy mindenki megkaphassa a szükséges ellátást ebben a nehéz helyzetben is. Németh Zoltán és csapata eddig is folyamatosan ajánlott fel ebédet a Keszthelyi Mentőállomás és a kórház dolgozóinak, ezt ezután is folytatni fogják. Csütörtökön is több adag hamburgert készített el a szolgálatban lévő egészségügyiseknek.

„A mai napon kiküldtünk nekik 12 darab hamburgert, illetve holnapra kész lesz nekik egy kártya, ami egy névre szóló mentős kártya és ezzel a mentős kártyával nálunk egy nagyobb kedvezménnyel tudnak fogyasztani ezentúl.”

A hamburgerező nem csak helyben fogyasztásra kínálta, hanem ingyenesen ki is szállította az ételt a Keszthelyi Mentőállomáshoz. Az egészségügyi dolgozókat előre értesítették az érkezésről, akik azonnal át is tudták venni a hamburgereket.

Általánosságban elmondható, hogy a keszthelyi, illetve környéki lakosok és vállalkozók a pandémia kezdete óta folyamatosan támogatják valamivel a Keszthelyi Mentőállomás dolgozóit. Péksüteményekkel, húskészítményekkel, süteményekkel, gyümölccsel, zöldségekkel, ki amit meg tud tenni, amit hálásan fogadnak a mentők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7973-keszthelyi-hamburgeres-is-ajanlott-fel-etelt-a-mentoknek