Keszthelyi kiállítók Székelyudvarhelyen

2012. november 9. (péntek)

A székelyudvarhelyi művelődési ház kortárs galériája és az előtéri galéria adott otthont november 5-én, hétfőn Ágh Edit festészeti tárlatának, valamint az Esszencia – Keszthely fotópályázat kiállításának.

Mindkét rendezvény megnyitóját a kortárs galériában tartották. Az eseményen jelen volt Elekes Gyula a Művelődési Ház igazgatója, Ágh Edit keszthelyi festőművész, dr. Pálóczi Horváth András budapesti egyetemi tanár, Csengei Ágota, a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója és mintegy félszáz művészetpártoló közönség.

Az anyaországi vendégeket Elekes Gyula a Művelődési Ház igazgatója köszöntötte, aki a két testvértelepülés kulturális kapcsolatairól is beszélt. Ezt követően dr. Pálóczi Horváth András bemutatta Ágh Edit keszthelyi festőművészt és munkáit. A továbbiakban Csengei Ágota, a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója az Esszencia – Keszthely fotópályázat anyagából rendezett kiállítás anyagát mutatta be. A rendezvény zárásaként a székelyudvarhelyi Alla Breve Vegyeskar Kovács László karnagy vezényletével kórusműveket adott elő. Mindkét kiállítás két hétig tekinthető meg.

(forrás, fotó: www.pluszportal.ro)

Kapcsolódó cikkek:
A székely főváros és a Balaton fővárosának együttműködése
Pro Cultura Hungarica-díj Elekes Gyulának
Az első egyszerű honosítási eskütétel Keszthelyen
Keszthely és Székelyudvarhely az oktatás területén is együttműködik