Keszthelyi Kilométerek – több, mint ezren futottak

2021. szeptember 21. (kedd)

Vasárnap rajtolt el a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek. A futóverseny koordinátorai négyszer álltak neki a szervezésnek, hiszen a járványhelyzet miatt az elmúlt két évben folyamatos halasztásra kényszerültek. Végül a keszthelyi Balaton-part adott otthont az idén egy naposra rövidített rendezvénynek.

A várakozás perceiben zajlott a félmaraton, maraton és váltó futam résztvevőinek bemelegítése. Előzetesen több, mint nyolcszázan neveztek a felnőttek mezőnyében, a helyszínen pedig további regisztrálók is voltak. Garics Zsolt a félmaratont választotta: „Gyerekkorom óta futok, mert volt egy kis kihagyásom. Rendszeresen most lassan két éve, amin indulok is ilyen hosszabb távú versenyeken. Mit jelent nekem a futás? Kikapcsolódás, egészség – ezt tudom rá mondani. Hogy kerültem ide? Marcaliból jöttem. Közel van, tehát rendszeresen járok futóversenyekre, és ide is.”

Így rajtolt el az idei félmaraton, maraton és váltó futam a Keszthelyi Kilométerek új helyszínén. Ezt megelőzően már véget ért a kettő és fél, valamint az öt kilométeres sprintfutás. A futóverseny résztvevőinek száma sajnos csökkent a korábban jellemző tendenciákhoz képest, de ez minden hasonló rendezvényre igaz. Lövei Beáta így vélekedik: „Ez volt az első keszthelyi futóversenyem. Szerintem nagyon jól sikerült. Meglátjuk az eredményt, várok rá.”

Az új pályát gyorsan megszerették a szervezők és remélik, a résztvevők is így lesznek vele. Az idei futás újdonságai közé tartozott még a pohármentes frissítés – saját kulacsot használtak a versenyzők. Bedő Beáta szervező, a Keszthelyi Kilométerek Egyesület elnöke ezt mondta el: „Csak a mi versenyünkön 30000 műanyag pohár nem kerül a szemétbe. Tulajdonképpen ezzel a szervezői közösségel több százezer műanyag poharat spórolunk meg, amit nem dobunk ki a szemétbe. Ez egy új kezdeményezés, a mi versenyünkön most próbáljuk először. Hát, nagyon remélem, hogy mi is ügyesen megcsináljuk; a futóknak is tetszik, és akkor tulajdonképpen ez lesz a folytatás.”

A Keszthelyi Kilométerek futóverseny pályája a Balaton-parton kanyargó, 5,18 km-es, bójákkal kijelölt útvonal volt. A több, mint ezer résztvevő az ország minden részéből érkezett a megmérettetésre.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8428-keszthelyi-kilometerek-tobb-mint-ezren-futottak