Keszthelyi siker a Festetics-futamon

2012. június 8. (péntek)

A Nemzeti Vágta előfutamaként immár harmadik alkalommal rendezték meg a Festetics Vágtát a gyenesdiási Faludi síkon. A verseny nagy sikerrel zajlott, a keszthelyi Fodor Szilvia, Alex nyergében kvalifikálta magát a Nemezti Vágtára, rendezőként pedig Gyenesdiás is elküldheti lovasát Budapestre.

A lóerőké volt főszerep hétvégén a gyenesdiási Faludi síkon, ahol immár harmadik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát. A futamoknak több kísérőrendezvénye volt, de a főszerep természetesen a vágta előfutamainak jutott.

Az 1. számú előfutamban versenyzett déva gidrán Alex nyergében a keszthelyi Fodor Szilvia. A futam nagy izgalmakat hozott, a keszthelyi versenyzőnek a külső pályáról már kezdetként sikerült az élre ugrani. Nagy előnyét az utolsó harmadik körre elveszítette, de így is megnyerte az előfutamot.


Kiss István lovát, Alexet tavaly Pintér Tibor lovagolta
a budapesti Nemzeti Vágtán az úgynevezett „celebfutamon”

A futamok közt színes kísérőprogramokkal szórakoztatták a publikumot, melyeknél a főszerep természetesen a lovaké volt. Az akadályugró bemutató mellett megismerkedhetett a közönség a western lovaglás szépségeivel is. A lovasprogramok mellett solymászok és történelmi bajvívók is tartottak bemutatót.

(forrás, fotó: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)