Keszthelyi Turisztikai Egyesület tisztújító közgyűlése

2010. december 3. (péntek)

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület 2008. májusában alakult azzal a szándékkal, hogy összefogja a város turizmusában érintett szervezeteket, cégeket, vállalkozásokat, magánszemélyeket és így segítsen annak fejlődésében.

A célok között szerepel többek között az idegenforgalmat fellendítő marketing feladatok és fejlesztések koordinálása, a városba érkező kül- és belföldi vendégek számának növelése, és a turisztikai termékfejlesztés. Egymást kölcsönösen segítve, a jó partneri viszonyt megtartva hatékonyabban lehet az érdekeket érvényesíteni térségi szinten is. Az egyesület és tagjai – mivel megfelel a TDM-modell előírásainak – számos minisztériumi és régiós támogatásra pályázhatnak. Ennek eredményeképpen sikerült a „Balatoni Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása” pályázaton közel 59,3 millió Ft támogatást elnyerni fejlesztésre 2009-ben, melyből Keszthelyre 19,1 millió Ft jutott. A közel 60 fős taglétszámmal működő, és folyamatosan bővülő egyesület elnöke Bubla Zoltán.

Az egyesület sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a következő taggyűlésére 2010. december 7-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermébe, melynek keretében olyan napirendi pontok kerülnek megtárgyalásra, mint
– Elnöki vissza- és előretekintés (két év rövid értékelése és a következő periódus teendői)
– Új tagok bemutatkozása
– Tisztújítás a jelölő Bizottság közreműködésével, valamint új elnökség választása
– A 2011. évi turisztikai szezon és a vendégfogadás hosszabb távú aktualitásai (beszélgetés a város vezetőivel a felkészülésről: például a belvárosi projekt, információs pontok meghatározása, közlekedési változások, a november 25-én elfogadott intézkedési terv, kiemelten rendezvénykoordináció, egyebek)

A taggyűlés vendégei a Képviselőtestület tagjai lesznek.