Keszthelyi Kilométerek – másodszor is

2009. május 17. (vasárnap)

Június 7-én, a Város Napja programsorozathoz kapcsolódva kerül sor a Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton utcai futóversenyre. A rendezvény sajtótájékoztatóján Bedő Beáta főszervező útvonalbejárásra invitálta a meghívottakat a városnéző kisvonattal, majd részletes tájékoztatást adott a versenyről és annak újdonságairól.

A balatoni szezont nyitó sportrendezvény pályája – hasonlóan a tavalyi évhez – útba ejti Keszthely legfontosabb látványosságait. Az indulók a Fő téri rajt után a Festetics kastély parkján és a sétálóutcán át a pálya új szakaszára jutnak, a Helikon parkon át a balatoni kerékpárútra. Ezen teszik meg a futók a félmaratoni vagy maratoni táv nagy részét, akár egyéniben, akár váltóban indulnak. A verseny fő látványossága és újdonsága 2009-ben a keszthelyi mólón felépített befutó lesz, ahol a kísérő programok, így a „Csattogó Tappancsok” ovis futás és a kisiskolás gyermekversenyek is helyet kapnak.

A sajtótájékoztatón Pálinkás Róbert alpolgármester, a Zala Megyei Közgyűlés ifjúsági és sporttanácsnoka kiemelte a rendezvény kapcsolódását a keszthelyi Város Napjához, mely idén az egészséges és környezettudatos életmódot állítja középpontjába. Kámán Ferenc, a megyei közgyűlés vezető főtanácsosa szólt a „Zalában-körbe-futva” elnevezésű stafétafutásról, mely egy rövid szakaszon csatlakozik a Keszthelyi Kilométerekhez. A Magyar Atlétikai Szövetség nevében Dr. Kardos József, Zala Megyei Atlétikai Szövetség alelnöke beszélt a keszthelyi minősítő versenyről.

A hitelesített pályán zajló megmérettetés a hagyományos őszi Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton hivatalos előversenye, így felkészülési és versenyzési lehetőséget biztosít az ultrafutóknak is. A nemes versenyzésen túl a mozgás örömét, az egészséges életmódot is népszerűsíteni kívánja a rendezvény.

Újdonság a 2009-es versenyen, hogy a hagyományos díjazás mellett az abszolút első helyezettek pénzdíjat kapnak és minden maratoni induló a Festetics kastélyt ábrázoló üvegmedált is hazavihet. Bedő Beáta szervező elmondta, hogy fontosnak tartja a hosszú távú tervezést, hiszen az egyre nagyobb indulói létszámhoz szükséges a pénzdíj, a nívós egyedi ajándékok és a kielégítő szolgáltatás. Reményeik szerint emlékezetes lesz a díjátadás is, hiszen a verseny korábbi reklámarca, Kálovics Anikó profi hosszútávfutó fogja a díjakat átadni.

A részletes program, nevezési információk, a tavalyi verseny képei, edzéstervek, és még sok hasznos információ a verseny honlapján, a www.keszthelyikilometerek.hu oldalon található. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt és szurkolót június 7-én Keszthelyre!