Keszthelyi Kilométerek: a világcsúcstartó ultra triatlonista Szőnyi Ferenc indítja a futóversenyt

2010. április 27. (kedd)

A tavaly Mexikóban Deca Ironman triatlonversenyt világcsúccsal megnyerő Szőnyi Ferenc fogja a Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny mezőnyét május 30-án elrajtoltatni a város főterén – adta hírül Bedő Beáta, a viadal főszervezője.

Az ultrafutó Szőnyi aktualitása, hogy április utolsó hétvégéjén megnyerte a sárvári, 24 órás országos bajnokságot. A triatlon-történelmet író sportoló 114:59:20 óra alatt teljesítette a Monterrey-ben tavaly megrendezett Deca Ironman versenyt, melyen tíz nap leforgása alatt tíz Ironman-távot, összesen 38 km úszást, 1800 km kerékpározást és 422 km futást kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Szőnyi Ferenc tartja a 24 órás és az 1000 km-es kerékpározás magyar rekordját is. A komáromi sportolónak nem ismeretlen a keszthelyi térség, 2008-ban már teljesítette az Ultrabalatont futva illetve kerékpározva.

Szőnyi a versenyt megelőző, szombat délutáni tésztapartin élménybeszámolót tart mexikói élményeiről, természetesen a futást előtérbe helyezve.

A „Keszthelyi Kilométerek” a Tér-Film-Zene Fesztivál idején 7 versenyszámmal kerül megrendezésre május 30-án. Az utcai futóversenyre április 30-ig lehet kedvezményes nevezni.

Kapcsolódó írások:
Jól szerepelt a Keszthelyi Kilométerek csapata a BPB-Szupermaratonon