Keszthelyre érkezett az óriáskönyv

2017. június 16. (péntek)

A reformáció múltját és jelenét mutatja be

A reformáció múltját és jelenét mutatja be egy két méter magas, mintegy hatszáz kilogrammos kültéri installációval a Magyarországi Evangélikus Egyház. A képeskönyv most Keszthelyre érkezett. Az érdeklődők a Balatoni Múzeum előtt találkozhatnak a kültéri installációval, mely a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából járja az országot.A reformáció szellemi atyjától kezdve, 12 oldalon keresztül mutatja be az evangélikus egyház történetét és jelenét a képeskönyv. Keszthely evangélikus lelkésze szerint mindenkinek, nem csak evangélikusoknak érdemes megtekinteni a könyvet. Honthegyi Zsolt azt mondja, a tartalom mellett a mérete miatt is érdekes ez az alkotás.

Honthegyi Zsolt: „Szeretettel ajánljuk mindenkinek. Sokan nem tudják, nem ismerik egyáltalán az egyházunkat…református, katolikus, evangélikus-hogy is van ez, kik, micsodák. Ez a könyv ebben is segít kicsit eligazodni, hogy kik is azok az evangélikusok és hogy kapcsolódnak a reformációhoz, mit jelent ez az ötszáz év és ezt mind-mind ebből a könyvből nyomon lehet követni, meg lehet tanulni.”

A két méter magas képeskönyvben a magyarországi reformáció történte is megjelenik, de a világ különböző pontjainak evangélikus templomai is felsorakoznak. A Balatoni Múzeumhoz érkező látogatók megismerhetnek híres evangélikus embereket és betekintést nyerhetnek az egyház missziós tevékenységébe.

Az Evangélikus képeskönyvből kettőt indított útjára a reformáció évfordulója alkalmából a Magyarországi Evangélikus Egyház. Egyik a Duna jobb, míg másik a Duna bal partján járja Magyarország településeit. Keszthelyen a Balatoni Múzeum előtt június 24-ig csodálható meg a kültéri installáció, ezt követően Nagykanizsán láthatja majd a közönség.

Forrás: Keszthelyi Televízió – Hársfalvi Ákos
http://tvkeszthely.hu/hirek/8029/keszthelyre-erkezett-az-orias-konyv-/