Keszthelyre költözhet a Red Bull Air Race

2019. február 11. (hétfő)

A Red Bull Air Race helyszínének javasolja Keszthelyt és a Balaton nyugati medencéjét a város alpolgármestere. Nagy Bálint arra kérte a szervezőket, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy a térségben rendezzék meg a repülés Forma-1-es versenyeként számon tartott viadalt. A rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak azt mondta, eddig egyedül az dőlt el, hogy Budapesten 2019-ben nem lesz sportrepülőverseny.
Idén nem rendezhetik meg a Red Bull Air Race-ta fővárosban. A Főpolgármesteri Hivatal a héten közölte, hogy nem adják meg az engedélyeket az ez év júliusra tervezett eseményre. Tarlós István főpolgármester a Duna-kanyart, vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét javasolta alternatívaként.Keszthely alpolgármestere levélben fordult a világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez. Nagy Bálint azt javasolta, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is.

„Azt gondolom, hogy Keszthely, hévízi szállodakapacitás, a térség szállodakapacitása és a sármelléki repülőtérnek a közelsége akár alkalmassá is teheti a helyszínt, az meg hogy természeti szempontból egy szép területről van szó, az meg azt gondolom, hogy egyértelmű. Megvizsgálják a lehetőséget, illetve megvizsgálnak több lehetőséget is. Mai napon tudtam telefonon egyeztetni elnök-vezérigazgató úrral, meg fogják vizsgálni ezeket a lehetőségeket és a részletekről fognak tájékoztatni, miután a döntéshozók meghozzák a szükséges döntéseket.” – nyilatkozta televíziónknak Nagy Bálint.

Keszthely alpolgármestere hangsúlyozta, egy ilyen világverseny az egész ország szempontjából kiemelkedő jelentőségű, de a házigazda település is kiemelt szerephez jut. Világszerte milliók követik figyelemmel a világ 14 legjobb versenypilótájának futamait.

„Én azt gondolom, hogy a Balatonnak, a Balaton nyugati medencéjének különösen fontos, hogy olyan jelentős nemzetközi rendezvényeket is ide tudjunk csábítani, amelyek a térségnek nemzetközileg is növelik a marketingértékét és megismertetik nemzetközileg is Keszthelyt és térségét a leendő turistákkal.” – fogalmazott az alpolgármester.

Nagy Bálint hozzátette: amennyiben a város szempontjából kedvező döntés születik, akkor érdemes a további részletekről beszélni. Leszögezte, ha kialakul a lista a szóba jöhető településekről, akkor a város és a térség lakóit is meg kell ebben az ügyben kérdezni.

Nem cél, hogy idén ne legyen Red Bull Air Race-futam Magyarországon – nyilatkozta a Világgazdaságnak Gyulay Zsolt. A rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: eddig egyedül az dőlt el, hogy Budapesten 2019-ben nem lesz sportrepülőverseny.Hozzátette: egy új helyszín felkészítése aprólékos munka, de ezzel együtt sem valószínű, hogy a július 13–14-re kitűzött magyar futam időpontja változna.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5741-keszthelyre-koltozhet-a-red-bull-air-race-