Készül Keszthely egészségterve

2009. október 19. (hétfő)

A lakosság állapotfelmérésén alapuló koncepció meghatározza város jövendő feladatait. A munkában résztvevő szakemberek múlt hét szerdán ültek össze, hogy megvitassák a munka menetét, és meghatározzák az egészségterv céljait.

A dokumentumot az Egészségügyi és Szociális Munkacsoport állítja össze. Ez egyrészt azért szükséges, hogy meghatározzák, milyen irányba fejlődjön az alapellátás Keszthelyen, hogyan javítsák a város lakóinak egészségi állapotát, másrészt több pályázaton való részvétel alapfeltétele a 10 ezernél több lakosú városokban az egészségterv megléte.

A közelmúltban lezajlott egy kistérségi kutatás – a Partnerség az Egészségért program keretében –, így a térség lakóinak egészségi állapotáról rendelkezésre állnak részletes adatok; a városi egészségterv elkészítéséhez azonban kifejezetten keszthelyi adatokra is szükség van. A szakemberek saját tapasztalataik alapján, és az előző felmérés adatainak ismeretében tisztában vannak a helyi lakosság állapotával, a jellemző megbetegedésekkel, és a leggyakoribb halálozási okokkal. Az egészségtervhez természetesen friss helyi adatokat is gyűjtenek, ezek alapján határozzák meg a célokat, az egészségügyi intézmények, és városi önkormányzat feladatait.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)